Afgelopen zaterdag maar even aan het stoeien geweest met een Cote de Boeuf. Gekocht bij de plaatselijke slager en deze gaf me het advies om hem indirect te garen op 100 graden tot een kern van 48 graden.
Zo gezegd, zo gedaan. Beetje rook toegevoegd.
Zoals je bij de laatste foto's wel kunt zien zit er nog behoorlijk wat vet in het vlees. Dit vond ik wel jammer, van de 1.3 kg was toch zeker 300 gram puur vet (met in acht neming dat de slager ? 50,- vroeg voor dit stuk vlees). En de dames in het gezelschap vinden dat niet echt lekker. (een mond vol vet vind ik overigens ook niet lekker).
Ik vond het vlees echt super, maar de prijs / smaak / vleesverhouding vind ik niet helemaal passen. Een Picanha is de helft goedkoper ongeveer en eet ik met net zoveel smaak op.
Zo gezegd, zo gedaan. Beetje rook toegevoegd.




Zoals je bij de laatste foto's wel kunt zien zit er nog behoorlijk wat vet in het vlees. Dit vond ik wel jammer, van de 1.3 kg was toch zeker 300 gram puur vet (met in acht neming dat de slager ? 50,- vroeg voor dit stuk vlees). En de dames in het gezelschap vinden dat niet echt lekker. (een mond vol vet vind ik overigens ook niet lekker).
Ik vond het vlees echt super, maar de prijs / smaak / vleesverhouding vind ik niet helemaal passen. Een Picanha is de helft goedkoper ongeveer en eet ik met net zoveel smaak op.