- Berichten
- 488
Voor vanavond stond er een makkelijke maaltijd op de planning alleen kon daar wat mij betreft wel een mooi en lekker stukje vlees bij. De vriezer begint aardig leeg te raken maar gelukkig lag er nog een mooie Cote de Boeuf in! Dus deze heb ik donderdag uit de vriezer gehaald en een etage hoger in de koelkast gelegd.
Toen ik hier op het forum Cote de Boeuf intikte kwam daar al vrij snel een bericht/recept van @noskos voorbij, niet te veel gedoe en toevallig had ik ook nog eens de juiste rub in huis!
Vlees uit de koeling gehaald en rondom in de rub gezet, hierna het vlees weer voor een paar uurtjes terug in de koelkast voor de zogenaamde ‘salt brine’. Ondertussen de Monolith opgestookt naar 110 °C
De Monolith heb ik half direct en de andere helft indirect opgesteld met boven het directe gedeelte mijn gietijzer plancha.
Nadat het vlees een kerntemperatuur van 47 °C had bereikt heb ik één kant ingesmeerd met mayonaise en het vlees met deze zijde op de plancha gelegd en vervolgens de bovenkant ingesmeerd met mayonaise en het vlees omgedraaid zodat er aan beide zijde een mooie korst ontstond.
Helaas heeft de Cote de Boeuf te lang op de plancha gelegen waardoor hij toch wel richting de well done is gegaan. Dat neemt niet weg dat de korst echt top was! Ga het zeker nog een keertje overdoen alleen dan moet hij eerder van de plancha af.
Toen ik hier op het forum Cote de Boeuf intikte kwam daar al vrij snel een bericht/recept van @noskos voorbij, niet te veel gedoe en toevallig had ik ook nog eens de juiste rub in huis!
Vlees uit de koeling gehaald en rondom in de rub gezet, hierna het vlees weer voor een paar uurtjes terug in de koelkast voor de zogenaamde ‘salt brine’. Ondertussen de Monolith opgestookt naar 110 °C
De Monolith heb ik half direct en de andere helft indirect opgesteld met boven het directe gedeelte mijn gietijzer plancha.
Nadat het vlees een kerntemperatuur van 47 °C had bereikt heb ik één kant ingesmeerd met mayonaise en het vlees met deze zijde op de plancha gelegd en vervolgens de bovenkant ingesmeerd met mayonaise en het vlees omgedraaid zodat er aan beide zijde een mooie korst ontstond.
Helaas heeft de Cote de Boeuf te lang op de plancha gelegen waardoor hij toch wel richting de well done is gegaan. Dat neemt niet weg dat de korst echt top was! Ga het zeker nog een keertje overdoen alleen dan moet hij eerder van de plancha af.