- Berichten
- 142
Vandaag een klassiekertje op het programma, een mooi en blij kippetje ( scharrelkip van Ruig) in de dutch oven gemaakt.
Eerst de kip in mooie stukken geknipt.
Ik pak daarvoor altijd de schaar, wel zo makkelijk.
De stukken kip met wat peper en zout ff direct op de grill ca. 250 graden.
DO op t rooster...
Twee rode uitjes en drie tenen knoflook aangezet in zonnebloemolie.
250 gr spekblokjes erbij.
Wortel, bleekselderij en champignons.
Een fles wijn, kippenbouillon, wat tijm, laurier en een bodempje cognac om te blussen. Even aan de kook brengen.
De kipstukken terug, ombouwen tot indirect en lekker een 45 minuten laten pruttelen op zo'n 150 graden.
Dan wat krieltjes erbij en een half uurtje met de deksel op de DO doorpruttelen.
Dan nog een half uurtje zonder deksel in de BGE. Trekt de bbqsmaak er nog lekker in...
Regelmatig geroerd en extra op smaak gemaakt met wat peper en zout..
Een feestje weer! "Lekker man"
Eerst de kip in mooie stukken geknipt.
Ik pak daarvoor altijd de schaar, wel zo makkelijk.
De stukken kip met wat peper en zout ff direct op de grill ca. 250 graden.
DO op t rooster...
Twee rode uitjes en drie tenen knoflook aangezet in zonnebloemolie.
250 gr spekblokjes erbij.
Wortel, bleekselderij en champignons.
Een fles wijn, kippenbouillon, wat tijm, laurier en een bodempje cognac om te blussen. Even aan de kook brengen.
De kipstukken terug, ombouwen tot indirect en lekker een 45 minuten laten pruttelen op zo'n 150 graden.
Dan wat krieltjes erbij en een half uurtje met de deksel op de DO doorpruttelen.
Dan nog een half uurtje zonder deksel in de BGE. Trekt de bbqsmaak er nog lekker in...
Regelmatig geroerd en extra op smaak gemaakt met wat peper en zout..
Een feestje weer! "Lekker man"
Laatst bewerkt: