BasBQ
Beef en Steak

Coq au vin (DO)

El Mariachi

Kooltjesharker
 
 
Berichten
109
Vandaag een klassiekertje op het programma, een mooi en blij kippetje ( scharrelkip van Ruig) in de dutch oven gemaakt.
Eerst de kip in mooie stukken geknipt.
Ik pak daarvoor altijd de schaar, wel zo makkelijk.
De stukken kip met wat peper en zout ff direct op de grill ca. 250 graden.
DO op t rooster...
Twee rode uitjes en drie tenen knoflook aangezet in zonnebloemolie.
250 gr spekblokjes erbij.
Wortel, bleekselderij en champignons.
Een fles wijn, kippenbouillon, wat tijm, laurier en een bodempje cognac om te blussen. Even aan de kook brengen.
De kipstukken terug, ombouwen tot indirect en lekker een 45 minuten laten pruttelen op zo'n 150 graden.
Dan wat krieltjes erbij en een half uurtje met de deksel op de DO doorpruttelen.
Dan nog een half uurtje zonder deksel in de BGE. Trekt de bbqsmaak er nog lekker in...
Regelmatig geroerd en extra op smaak gemaakt met wat peper en zout..
Een feestje weer! "Lekker man"

20201018_115419.jpg


20201018_115739.jpg


20201018_122313.jpg


20201018_132805.jpg


20201018_133848.jpg


20201018_134011.jpg


20201018_135432.jpg


20201018_152824.jpg


20201018_162028.jpg
 
Laatst bewerkt:

Bram

Gerijpt
 
 
 
 
 
Berichten
3.092
Heel mooi DO gerecht. Mooi gecombineerd met de bbq. Dit wil ik ook eens gaan maken. Heb hier nog wel wat flesjes wijn staan die op mogen. TNX voor de inspiratie.
 
Bovenaan Onderaan