- Berichten
- 1.614
Coppa blijft voor mij toch een voltreffer qua charcuterie.
Daarom paar weken geleden nog eens een volledige spiering gekocht en in het vacuumzout gestoken.
Ingredienten: Spiering, Rode Wijn, Colorozo, Zout, Witte peper, Kruidnagel, Kaneel, Jeneverbes
Alles in de vacuumzak en die mag even marineren in de koelkast.
Vrijdagvond het zakeind nog in het water gestoken om te ontzouten en terug mooi soepel te laten worden.
Zaterdagochtend het zakeinde verder uitspoelen.
Fotootje om jullie een idee van de grote te geven, zo 1 zakeinde kan je eigenlijk perfect gebruiken voor 2 spieringen
zakeind wat ingekort en de spiering er in geschoven/gemasseerd.
Nog een rolladenetje er rond om een mooie vorm te krijgen en daarna geënt met schimmel.
wegen voordat het definitief in de kast mag.
Hier mag hij een aantal weken/maanden rusten.
Op zondag zag je al een mooi kleursverandering en gisterenavond was deze nog intenser.
Tot nu toe nog geen schimmelgroei, misschien iets niet goed gedaan bij het enten, even afwachten.
Daarom paar weken geleden nog eens een volledige spiering gekocht en in het vacuumzout gestoken.
Ingredienten: Spiering, Rode Wijn, Colorozo, Zout, Witte peper, Kruidnagel, Kaneel, Jeneverbes
Alles in de vacuumzak en die mag even marineren in de koelkast.
Vrijdagvond het zakeind nog in het water gestoken om te ontzouten en terug mooi soepel te laten worden.
Zaterdagochtend het zakeinde verder uitspoelen.
Fotootje om jullie een idee van de grote te geven, zo 1 zakeinde kan je eigenlijk perfect gebruiken voor 2 spieringen
zakeind wat ingekort en de spiering er in geschoven/gemasseerd.
Nog een rolladenetje er rond om een mooie vorm te krijgen en daarna geënt met schimmel.
wegen voordat het definitief in de kast mag.
Hier mag hij een aantal weken/maanden rusten.
Op zondag zag je al een mooi kleursverandering en gisterenavond was deze nog intenser.
Tot nu toe nog geen schimmelgroei, misschien iets niet goed gedaan bij het enten, even afwachten.
Laatst bewerkt: