Na ongeveer drie weken in de droogpekel, met gebruik van instacure #2 heeft de coppa, en twee maanden hangen
heeft het vlees 32% gewicht verloren. Het stuk vlees was een relatief klein stuk, omdat ik wilde experimenteren
met een kaasdoek. Een kaasdoek is immers een stuk goedkoper dan een zakeind. Het experiment is geslaagd, voordeel
van de kaasdoek is dat bij schimmel, wat groene schimmel na twee weken, je het doek makkelijk afwikkelt om
de schimmel af te nemen met water/azijn mengsel.
Volgende keer zou ik de coppa laten drogen tot 40% omdat ik de voorkeur geef naar een wat drogere coppa, maar dat
is een smaak kwestie. Het pekelrecept komt van de website cured meats http://curedmeats.blogspot.nl/2007/11/coppa-dry-cured.html
Ik heb het vlees wat langer gepekeld dan in het recept.
Na het vlees nog even schoongemaakt te hebben met water/azijn mengsel:
heeft het vlees 32% gewicht verloren. Het stuk vlees was een relatief klein stuk, omdat ik wilde experimenteren
met een kaasdoek. Een kaasdoek is immers een stuk goedkoper dan een zakeind. Het experiment is geslaagd, voordeel
van de kaasdoek is dat bij schimmel, wat groene schimmel na twee weken, je het doek makkelijk afwikkelt om
de schimmel af te nemen met water/azijn mengsel.
Volgende keer zou ik de coppa laten drogen tot 40% omdat ik de voorkeur geef naar een wat drogere coppa, maar dat
is een smaak kwestie. Het pekelrecept komt van de website cured meats http://curedmeats.blogspot.nl/2007/11/coppa-dry-cured.html
Ik heb het vlees wat langer gepekeld dan in het recept.


Na het vlees nog even schoongemaakt te hebben met water/azijn mengsel:

