BasBQ
Beef en Steak

Coppa di Manga

Wat voelt dit verkeerd.
Rauw vlees in een schimmelbad dompelen en dan 12 uur lang in 27 graden vochtige lucht hangen om bacterie?n te laten groeien.

Echt geweldig dit.  :D
 
Het begint langzaam aan te beschimmelen...
...en ik ben er blij mee.  8-}

Van die mooie zachte droge witte schimmel zoals die op de donor worst zat.
Wel frappant dat het bij elke worst aan de achterkant begint te schimmelen en niet op de voorkant.
(Dus de kant naar de deur toe is nog onbegroeid.)
 
Geweldig Mossel! Maak je af en toe nog een fotootje voor ons, trouwe volgers?  :D
 
Sander72 zei:
Geweldig Mossel! Maak je af en toe nog een fotootje voor ons, trouwe volgers?  :D

U vraagt, wij draaien.  ;)

IMG_1982_zps0ogx80by.jpg



IMG_1985_zps07ma6tzm.jpg
 
Stand van zaken na 2 weken.

Coppa
Van 1.453 gram op 18/10
Naar 1.177 gram vandaag
Is 19% lager.

Worst 1
Van 309 gram op 17/10
Naar 203 gram vandaag
Is 34% lager.

Worst 2
Van 448 gram op 17/10
Naar 299 gram vandaag
Is 30,5% lager.

Worst 3
Van 287 gram op 17/10
Naar 195 gram vandaag
Is 32% lager.

Worst 4
Van 245 gram op 17/10
Naar 179 gram vandaag
Is 27% lager.

Worst 5
Van 307 gram op 17/10
Naar 231 gram vandaag
Is 24,7% lager.

Worst 6
Van 986 gram op 17/10
Naar 779 gram vandaag
Is 21% lager.

Worst 7
Van 967 gram op 17/10
Naar 744 gram vandaag
Is 23% lager.

Pancetta
Van 1.744 gram op 17/10
Naar 1.448 gram vandaag
Is 17% lager.

De schimmel tiert welig over het vlees en de geur is fenominaal wanneer je de kast opentrekt.
Hoewel sommige worsten meer dan 30% in gewicht verloren hebben zijn ze nog niet goed op gevoel. Ze zijn nog te zacht.

De salami in de zakeinden en de coppa zien er geweldig uit.

Over 2 weekjes weer een meetpuntje inlassen.

c83d123045a393bf523b8fb241630202_zps4dzrjfan.jpg



 
eerst klussen en verhuizen, maar zodra ik weer tijd en geld heb ga ik dit ook doen!
Wat een plaatjes!
mooi werk!
 
Stand van zaken na 1 maand.

Coppa
Van 1.453 gram op 17/10
Naar 1.061 gram vandaag
Is 27% lager.

Worst 1
Van 309 gram op 17/10
Naar 175 gram vandaag
Is 43% lager.

Worst 2
Van 448 gram op 17/10
Naar 254 gram vandaag
Is 43% lager.

Worst 3
Van 287 gram op 17/10
Naar 165 gram vandaag
Is 43% lager.

Worst 4
Van 245 gram op 17/10
Naar 152 gram vandaag
Is 38% lager.

Worst 5
Van 307 gram op 17/10
Naar 199 gram vandaag
Is 35% lager.

Worst 6
Van 986 gram op 17/10
Naar 706 gram vandaag
Is 28% lager.

Worst 7
Van 662 gram vandaag
Is 32% lager.

Pancetta
Van 1.744 gram op 17/10
Naar 1.291 gram vandaag
Is 26% lager.


Het gaat allemaal sneller dan verwacht.
De worst zou ik al kunnen gaan proeven maar ik oefen nog wat extra geduld om ze volledig uit te laten harden.
De coppa wil ik pas tegen kerst klaar hebben dus ik hoop dat het nu wat minder snel gaat...
 
Heel erg spannend.
Heb zojuist de eerste worst aangesneden.
Worst #1 neutraal.

IMG_2057_zpsvxrbavjn.jpg


IMG_2059_zpsji13umck.jpg


IMG_2060_zpslixukuct.jpg


IMG_2063_zpshdersggl.jpg



Als groot worst liefhebber kan ik niet zeggen dat dit de allerbeste worst is die ik ooit gegeten heb.
Echter ben ik zeer verrast over de kwaliteit. Je proeft de ambacht, de puurheid van het product.
Dit is duidelijk geen fabrieksworst.

De overige worsten laat ik nog verder uitdrogen. Ik hou van harde droge worst.

Ik ben heel benieuwd hoe die 2 dikke salami gaan worden.
 
oohhh wat een lekkere kast is dat.
en die aangesneden worst ziet er ook heerlijke uit.
 
Gaat lekker daar. Gezellig kastje man
 
Wauw wat mooi dit!
 
Terug
Bovenaan Onderaan