- Berichten
- 738
Jaja jongens/meisjes, heren/dames bbq fanatics... het is zo ver...mijn eerste poging op eeuwige roem doormiddel van de fotowedstrijd.
Elke maand kijk ik vol bewondering naar jullie inzendingen en neem ik mezelf voor om mee te doen
.
....verder dan het voornemen is het echter nooit gekomen...
, maar soms valt alles samen en heb je ook de foto's om je verslag af te maken.
Ik kwam deze week het recept van @Ewald voor babi pangangsaus tegen en had al besloten dit weekend er iets mee te doen. En wat is nou meer fusion dan "onze" eigen versie van babi pangang van de Nederlandse en Belgische chinees
.
Vrijdag een stuk buikspek met zwoerd uit de vriezer gehaald die was zaterdag ochtend klaar om in bad te gaan. Ik heb voor de bereiding van het buikspek het recept van het "eten met (held)nick" youtube filmpje aangehouden,maar natuurlijk inplaats van de oven mijn compact gebruikt. Eerst 30 min gaar koken met citroengras,gember, steranijs en peperkorrels.
Hierna af laten koelen om hem in te snijden en in te smeren met marinade. Ook gaatjes in de zwoerd prikken en schoonmaken met azijn kwamen hier aanbod.
Hierna mocht die met een flinke laag zout en baking soda een half uur op 180 graden.
In het kader van funkyfusion maar gekozen tussen een hoofd en lunch gerecht, dus die babi komt op een broodje. Ik heb het recept voor een griesmeel/boter broodje gepakt van kookmutjes.nl (staan hele leuke/lekkere recepten op trouwens). Die konden mooi ,als de babi na 30 min eraf mocht, 12 min op 200graden ook op de compact
....dacht ik.
Leermoment: bij broodbakken of andere deegwaren een koude pizzasteen gebruiken als ondergrond.
Ik had de broodjes nu koud op het rvs rooster gelegd waardoor de onderkant al sneller bruin en harder werd dan gewenst. Snel besloten om ze van de compact af te halen en nog even af te bakken
. Achja zie het maar als een fusie in bereidingswijzen
.
Nu de compact weer opstoken naar 250 graden om een lekkere crispy bubbely huidje te krijgen.
Ontdaan van zijn "zoutjasje" en nu snel de hitte in van 250 graden.
Na ongeveer 30 minuten was
dit het resultaat. Heerlijk crispy en uitermate smaakvol. Dit verdiend een zalige sausje. Ja @Ewald Eeuwige dank voor het delen van dit recept! Die saus is echt subliem 
. Een perfecte aanvulling op die stukje crispy, tasty ,salty goodness.
Nog wat atjar ketimoen erbij.
En dan zonder jullie langer te vervelen presenteer ik jullie.........
***Tromgeroffel****
Funky fusion Broodje babi pangang!!

.
Man man, weer zoveel geleerd door deze sessie.
Broodje bakken, verschillende temperaturen etc etc. Zoveel fusies, je zou er confused van worden.
Het was een mooie ervaring al met al en het belangerijkste: WAT EEN SMAKEN!!! HEERLIJK!
Elke maand kijk ik vol bewondering naar jullie inzendingen en neem ik mezelf voor om mee te doen

....verder dan het voornemen is het echter nooit gekomen...


Ik kwam deze week het recept van @Ewald voor babi pangangsaus tegen en had al besloten dit weekend er iets mee te doen. En wat is nou meer fusion dan "onze" eigen versie van babi pangang van de Nederlandse en Belgische chinees

Vrijdag een stuk buikspek met zwoerd uit de vriezer gehaald die was zaterdag ochtend klaar om in bad te gaan. Ik heb voor de bereiding van het buikspek het recept van het "eten met (held)nick" youtube filmpje aangehouden,maar natuurlijk inplaats van de oven mijn compact gebruikt. Eerst 30 min gaar koken met citroengras,gember, steranijs en peperkorrels.
Hierna af laten koelen om hem in te snijden en in te smeren met marinade. Ook gaatjes in de zwoerd prikken en schoonmaken met azijn kwamen hier aanbod.
Hierna mocht die met een flinke laag zout en baking soda een half uur op 180 graden.
In het kader van funkyfusion maar gekozen tussen een hoofd en lunch gerecht, dus die babi komt op een broodje. Ik heb het recept voor een griesmeel/boter broodje gepakt van kookmutjes.nl (staan hele leuke/lekkere recepten op trouwens). Die konden mooi ,als de babi na 30 min eraf mocht, 12 min op 200graden ook op de compact

Leermoment: bij broodbakken of andere deegwaren een koude pizzasteen gebruiken als ondergrond.
Ik had de broodjes nu koud op het rvs rooster gelegd waardoor de onderkant al sneller bruin en harder werd dan gewenst. Snel besloten om ze van de compact af te halen en nog even af te bakken


Nu de compact weer opstoken naar 250 graden om een lekkere crispy bubbely huidje te krijgen.
Ontdaan van zijn "zoutjasje" en nu snel de hitte in van 250 graden.
Na ongeveer 30 minuten was




Nog wat atjar ketimoen erbij.
En dan zonder jullie langer te vervelen presenteer ik jullie.........
***Tromgeroffel****
Funky fusion Broodje babi pangang!!



Man man, weer zoveel geleerd door deze sessie.
Broodje bakken, verschillende temperaturen etc etc. Zoveel fusies, je zou er confused van worden.
Het was een mooie ervaring al met al en het belangerijkste: WAT EEN SMAKEN!!! HEERLIJK!