B
Bram
Gast
Ik vroeg me af of er mensen zijn die, net zoals ik, weleens met de gedachte hebben rondgelopen een kleinschalige bbq-catering op poten te zetten. Ik loop al jaren met deze gedachte, omdat ik van mening ben dat de gemiddelde (bedrijfs)barbecue veel beter moet kunnen.
Maar zodra ik me in alle wet- en regelgeving (HACCP-eisen, invullen van HACCP-formulieren, thermapennen, e.d.) ga verdiepen die bij het uitoefenen van een dergelijke bbq-catering komt kijken, zakt de moed me in de schoenen en stel heel de boel weer uit. Tot ik tijdens een volgende bedrijfsbarbecue de ene ?inbreuk? na de andere zie en dan te bedenken dat zo?n bedrijfsbarbecue gegeven wordt door een officieel restaurant of keurslager, nota bene erkende HACCP-bedrijven. Maar ook als ik de zoveelste loempia-, d?nerkraam of kipgrill zie, vraag ik me af of die mensen, dan wel aan alle HACCP-eisen voldoen. Of wordt de NVWA-soep soms niet zo heet gegeten als ie wordt opgediend?
Ondertussen heb ik naar mijn bescheiden mening een voor Nederland vrij nieuw bbq-concept uitgedacht waar volgens mij, als je het goed aanpakt, een markt voor bestaat.
De bovenstaande HACCP- en NVWA-problematiek is volgens mij vrij eenvoudig op te lossen.
Daarom zou ik graag in contact komen met mensen uit de regio Eindhoven die net zoals ik met soortgelijke gedachten rondlopen. Samen moet daar best iets moois van te maken zijn, want alleen lukt me dat niet.
Bedankt alvast voor jullie reacties.
Bram
Maar zodra ik me in alle wet- en regelgeving (HACCP-eisen, invullen van HACCP-formulieren, thermapennen, e.d.) ga verdiepen die bij het uitoefenen van een dergelijke bbq-catering komt kijken, zakt de moed me in de schoenen en stel heel de boel weer uit. Tot ik tijdens een volgende bedrijfsbarbecue de ene ?inbreuk? na de andere zie en dan te bedenken dat zo?n bedrijfsbarbecue gegeven wordt door een officieel restaurant of keurslager, nota bene erkende HACCP-bedrijven. Maar ook als ik de zoveelste loempia-, d?nerkraam of kipgrill zie, vraag ik me af of die mensen, dan wel aan alle HACCP-eisen voldoen. Of wordt de NVWA-soep soms niet zo heet gegeten als ie wordt opgediend?
Ondertussen heb ik naar mijn bescheiden mening een voor Nederland vrij nieuw bbq-concept uitgedacht waar volgens mij, als je het goed aanpakt, een markt voor bestaat.
De bovenstaande HACCP- en NVWA-problematiek is volgens mij vrij eenvoudig op te lossen.
Daarom zou ik graag in contact komen met mensen uit de regio Eindhoven die net zoals ik met soortgelijke gedachten rondlopen. Samen moet daar best iets moois van te maken zijn, want alleen lukt me dat niet.
Bedankt alvast voor jullie reacties.
Bram