- Berichten
- 61
Vandaag eens de colakip variant op blik geprobeerd. Vorige week de BCC, maar nu het recept Colakip uit 'Het complete bbq boek' van Julius Jaspers. Eerst de kip 24 uur van te voren gemarineerd in:
100 gr ketchup
50gr bruine basterd suiker
25ml srirachasaus
100 ml cola
In een ziplock gelegd en de volgende dag op een blikje cola gezet.
Nogmaals ingesmeerd met de marinade en de WMT op 175/180 graden gebracht(indirect) met een appelrookhout.
Kippetje in de slede op het kolen rooster en om het kwartier even bijgelakt.
Het ruggetje nog afgedekt met folie, maar helaas ging het nekje en bovenkant borst net wat te ver.
Geserveerd met zelfgemaakte friet uit de oven en een salade met topdressing gemaakt door een maat. (mayo, sjalot, kappertjes, ansjovis, knoflook en witte wijnazijn gemixt met staafmixer).
Heerlijke maaltijd!
Nu na 2 x een can chicken hopelijk ook een mooie tokkie badge

100 gr ketchup
50gr bruine basterd suiker
25ml srirachasaus
100 ml cola
In een ziplock gelegd en de volgende dag op een blikje cola gezet.
Nogmaals ingesmeerd met de marinade en de WMT op 175/180 graden gebracht(indirect) met een appelrookhout.
Kippetje in de slede op het kolen rooster en om het kwartier even bijgelakt.
Het ruggetje nog afgedekt met folie, maar helaas ging het nekje en bovenkant borst net wat te ver.
Geserveerd met zelfgemaakte friet uit de oven en een salade met topdressing gemaakt door een maat. (mayo, sjalot, kappertjes, ansjovis, knoflook en witte wijnazijn gemixt met staafmixer).
Heerlijke maaltijd!
Nu na 2 x een can chicken hopelijk ook een mooie tokkie badge


Laatst bewerkt: