BasBQ
Beef en Steak

Citroen Tijm worstjes

 

Tjoepie

Vuurmaker
Berichten
56
Vandaag mijn stopbus voor het eerst gebruikt, wat een weelde in vergelijking met een gehaktmolen!!!! Nooit meer terug :)
Vanmiddag eerst speklappen en varkensschouder gehaald bij de slager
27929151616_88d76143ca_z.jpg


In blokjes gesneden
27350813864_74051d4e7d_z.jpg


En door de molen
27929149416_eef80bb4c5_z.jpg


En stoppen maar
27964619395_0334ae6854_z.jpg

27887500161_f8f5f01000_z.jpg


En worstjes van draaien
27964618365_f51a42d58e_z.jpg


De stopbus is zijn geld dubbel er dwars waard!!! Veel makkelijker om gelijkmatige worstjes te maken  :)))
 
Gebruik je de stopbus dan alleen voor het vullen van de darmen?
 
Wat een mooi speelgoed! ;-)
 
Beeketal, top dingetjes  :D
Heb zelf ook al paar jaar een 5L stopbus incl. churroplaat (nog niet gebruikt). Maar zag dat je nu ook hamburger en kebab uitbreiding kan krijgen.
 
Stopbus gebruik je alleen voor het stoppen van de worstjes inderdaad.
Ik had hem op woensdag besteld en op vrijdag was hij binnen, vond ik snel voor vanuit Duitsland :)
 
Deze slager rekent evenveel voor buikspek als voor speklappen  :-/
De slager waar ik meestal buikspek haal was al dicht en deze slager was tot 18:30 open, dus dat haalde ik net uit mijn werk.
 
Jazeker  :D

75% mager varkensvlees en 25% vet varkensvlees
En per kg vlees:
4 theelepels fijn zeezout
halve theelepel nootmuskaat
5 theelepels gedroogde tijm
2 theelepels zwarte peper grof gemalen
2 theelepels citroenschil fijn geraspt
1 teentje verse knoflook
half glas witte wijn
 
Worstvuller ziet er goed uit. Ik heb ook gekeken op hun website maar ook bij Amazon.de
Ik heb wel een vraag over het deeg. Welke plaat heb je gebruikt en hoe vaak heb je het vlees gemalen.
Mijn probleem dat mijn worstjes zo compact (taai worden). Ik maal 2 x op 4,5 plaat.
 
Terug
Bovenaan Onderaan