- Berichten
 - 408
 
Gisteravond een brine gemaakt volgens dit recept: http://seriousbirder.com/blogs/garlic-chipotle-chicken-brine-recipe/
		
		
	
	
		
	
		
	
Vanmorgen een kippetje gehaald en gevlinderd. Vervolgens samen met de brine in een ziplock gestopt:
		
	
		
	
Na ongeveer 8 uurtjes de bbq aangestoken en de kip nog een uurtje laten drogen op een druiprekje. Daarna nog wat dizzy pig rub erop en de bbq in:
		
	
		
	
Lekker gerookt met wat hickory:
		
	
Kippetje was heerlijk. Volgende keer laat ik de zaden in de chipotle zitten en doe ik geen rub meer op de kip. Dit was overigens het eindresultaat:
		
	
	
		
			
		
		
	
				
			
	
	Vanmorgen een kippetje gehaald en gevlinderd. Vervolgens samen met de brine in een ziplock gestopt:
	
	Na ongeveer 8 uurtjes de bbq aangestoken en de kip nog een uurtje laten drogen op een druiprekje. Daarna nog wat dizzy pig rub erop en de bbq in:
	
	Lekker gerookt met wat hickory:
	Kippetje was heerlijk. Volgende keer laat ik de zaden in de chipotle zitten en doe ik geen rub meer op de kip. Dit was overigens het eindresultaat: