- Berichten
- 502
Mag ik eens een aanvulling doen op het CC recept.
Ik heb er nou al een stuk of 3 geprobeerd, maar deze pakt heel verrassend uit.
Ingredi?nten
250 ml extra virgine olijolie
150 ml rode wijnazijn
2 grote rode uien, fijn gesnipperd
6 teentjes knoflook, zeer fijn gesnipperd
3 rode lomboks ontdaan van zaadlijsten
3 tomaten, ontveld en van zaadlijst ontdaan, kleine blokjes
1 bos plate peterselie, heel fijn gehakt
1 bosje koriander, heel fijn gehakt
1/2 bosje oregano, heel fijn gehakt
1 eetlepel paprikapoeder, gerookt
1 theelepeltje cayenne peper
zeezout naar smaak.
Natuurlijk zijn er 3 miljoen recepten voor CC en ik vind het leuk af en toe 1 te proberen
Las er ook nog een grappig weetje bij:
ANECDOTE : In de Zuid-Amerikaanse landen wordt bij gegrillde rundvlees heel vaak een dressing gebruikt van olie,azijn met verse kruiden.Door de peper en de lomboks kan het best wel flink pittig zijn.Zo'n pittige saus werd vroger daar een "curry" genoemd.
De naam is een verbastering van "give me the curry"' en dat is in de loop van de jaren geworden tot "chimichurry
Ik heb er nou al een stuk of 3 geprobeerd, maar deze pakt heel verrassend uit.
Ingredi?nten
250 ml extra virgine olijolie
150 ml rode wijnazijn
2 grote rode uien, fijn gesnipperd
6 teentjes knoflook, zeer fijn gesnipperd
3 rode lomboks ontdaan van zaadlijsten
3 tomaten, ontveld en van zaadlijst ontdaan, kleine blokjes
1 bos plate peterselie, heel fijn gehakt
1 bosje koriander, heel fijn gehakt
1/2 bosje oregano, heel fijn gehakt
1 eetlepel paprikapoeder, gerookt
1 theelepeltje cayenne peper
zeezout naar smaak.
Natuurlijk zijn er 3 miljoen recepten voor CC en ik vind het leuk af en toe 1 te proberen
Las er ook nog een grappig weetje bij:
ANECDOTE : In de Zuid-Amerikaanse landen wordt bij gegrillde rundvlees heel vaak een dressing gebruikt van olie,azijn met verse kruiden.Door de peper en de lomboks kan het best wel flink pittig zijn.Zo'n pittige saus werd vroger daar een "curry" genoemd.
De naam is een verbastering van "give me the curry"' en dat is in de loop van de jaren geworden tot "chimichurry