- Berichten
- 731
Ik had nog wat zwoerd in de vriezer liggen en aangezien ik binnenkort weer spek moet klaar maken en ik dus weer zwoerd overhoud is het dus tijd om chicaronnes te maken.
Voor de mensen die het niet kennen, chicaronnes is de mexicaanse benaming voor onze spekknabbels oftewel gepofte zwoerd.
Je begint met het verwijderen van het overtollige vet. Dit moet je niet weggooien maar even in een pannetje smelten. Dit hebben we straks nodig voor het frituren.
hoe meer je verwijderd hoe beter.
Dan de BBQ opstoken tot 125 graden en de zwoerd 2-3 uur roken op de BBQ. Voor het roken gebruik ik vandaag appel. Leg wel de vetkant naar beneden.
Belangrijk is om deze stap vooral niet te kort te doen. Doel is om al het overgebleven vet te smelten en de huid goed te drogen. Als het niet goed gedroogd is zal de zwoerd niet poffen en krijg je enorm harde stukken waar je letterlijk je tanden op stuk zal bijten.
Voor de mensen die het niet kennen, chicaronnes is de mexicaanse benaming voor onze spekknabbels oftewel gepofte zwoerd.
Je begint met het verwijderen van het overtollige vet. Dit moet je niet weggooien maar even in een pannetje smelten. Dit hebben we straks nodig voor het frituren.
hoe meer je verwijderd hoe beter.
Dan de BBQ opstoken tot 125 graden en de zwoerd 2-3 uur roken op de BBQ. Voor het roken gebruik ik vandaag appel. Leg wel de vetkant naar beneden.
Belangrijk is om deze stap vooral niet te kort te doen. Doel is om al het overgebleven vet te smelten en de huid goed te drogen. Als het niet goed gedroogd is zal de zwoerd niet poffen en krijg je enorm harde stukken waar je letterlijk je tanden op stuk zal bijten.