- Berichten
- 344
Morgen eten we char siu van een mooi stuk Livar (Limburgs kloostervarken) buikspek, vanavond in de marinade gezet.
Morgen op 150 indirect garen en dan nog heel even boven de kolen voor wat zwarte randjes.
De marinade voor 1 kilo vlees bestaat uit:
1 tl zout
1 el suiker
2 tl melasse
1 el agavesiroop (als vervanging voor honing die op is)
1 blokje rode gefermenteerde tofu met een eetlepel nat uit de pot
1 tl (gerookt) paprikapoeder
½ tl 5-spice
1 el oestersaus
1 tl sesamolie
1 el shaohsing rijstwijn
2 tl gehakte knoflook
1 el donkere sojasaus
2 eetlepels marinade bewaren voor de eindsaus; de marinade die overblijft in de zak als het vlees op de grill ligt wordt gebruikt als glaze.
De marinade is behoorlijk dun dus de zak met vlees ligt in een ovenschaal in de koelkast.
Sent from my GM1913 using Tapatalk
Morgen op 150 indirect garen en dan nog heel even boven de kolen voor wat zwarte randjes.
De marinade voor 1 kilo vlees bestaat uit:
1 tl zout
1 el suiker
2 tl melasse
1 el agavesiroop (als vervanging voor honing die op is)
1 blokje rode gefermenteerde tofu met een eetlepel nat uit de pot
1 tl (gerookt) paprikapoeder
½ tl 5-spice
1 el oestersaus
1 tl sesamolie
1 el shaohsing rijstwijn
2 tl gehakte knoflook
1 el donkere sojasaus
2 eetlepels marinade bewaren voor de eindsaus; de marinade die overblijft in de zak als het vlees op de grill ligt wordt gebruikt als glaze.
De marinade is behoorlijk dun dus de zak met vlees ligt in een ovenschaal in de koelkast.


Sent from my GM1913 using Tapatalk