Beef en Steak

Char Siu Ribs

 
 
 

Cherrywood

Gerijpt
Berichten
4.104
Na de aangename ervaring van vorige week en met de wetenschap dat er nog 4 racks ribben ontzettend in de weg lagen te liggen in de vriezer was het plan snel getrokken:

Ribs in de Char Siu Marinade.

Ingrediënten sinds 2 weken geleden "gewoon in huis":cool: Dus lekker aan de slag.
Ook hierbij weer het recept gevolgd van @Ewald met de rijstwijn in plaats van de Rozen likeur.

Alles gemengd in de blender:
IMG_20251018_152920.jpg

"Love that smell" :love:

Ribbels ontvliesd en met de marinade onder licht vacüum de koeling weer in.
IMG_20251018_152929.jpg

IMG_20251018_153942.jpg

Het plan is de ribbels volgens "3-2-1" klaar te maken.
Tijdens de inpak fase de marinade in de folie met wat boter.
Aflakken met de marinade.......

Of er moeten hier betere suggesties langs komen........

Hoe dan ook: Morgen als het goed is lekker weer, beetje prutsen in de tuin en ribbels op de BBQ nu al zin in.
 
Laatst bewerkt:
Waar zijn de foto's van de BBQ????
 
En hierbij de bereiding ( excuus voor de vertraging ;) na lekker prutsen in de tuin en een heerlijke maaltijd vielen de ogen dicht.....):

Zondag was het zover na een nachtje marineren mocht de zak open en de BBQ aan:
IMG_20251019_130516.jpg


Met een blokje appel:
IMG_20251019_130728.jpg


Na 2 uur en een paar minuten:
Ondanks dat de temperatuur niet boven de120 graden was geweest waren ze al "gevaarlijk" verkleurd.
Gelukkig niet verbrand 😬
IMG_20251019_153705.jpg


Inpakken met alleen boter en de overgebleven marinade:
IMG_20251019_154249.jpg
IMG_20251019_154329.jpg


Na 1,5 uur aflakken.....
Helaas was de marinade op.....verbeterpuntje voor de volgende keer.

2x afgelakt met zoete chilisaus.
2x afgelakt met hoissinsaus.
IMG_20251019_174245.jpg

En dit was het eindresultaat:

IMG_20251019_175833.jpg


Ribs waren erg lekker dus sowieso geslaagd.
Gegeten met wat rijst en gewokte groenten.

Voor mij de eerste keer dat ik geen honing / suiker aan de inpak fase heb toegevoegd.
Maar er zit al stroop en honing in de marinade.

Char Siu smaak zat er zeker op maar mocht wat sterker. De volgende keer wat meer marinade apart houden / maken.

Deze komt zeker terug op het menu!!

IMG_20251019_130733.jpg
 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan Onderaan