- Berichten
- 688
Hallo allemaal,
Vandaag een heerlijke steak gemaakt op de CAVEMAN STYLE.... Damn zo heerlijk...
Vanochtend 2 stukken cote du boeuf gehaald bij onze lokale keurslager van ieder 650 gr..
Op kamertemperatuur laten komen, GEEN peper en zout, pas op het einde..
Temp Q op 240 gr (zonder roosters). Zorgen dat de kooltjes goed gloeien en dan een keer wapperen met een stukje karton of iets dergelijks om de losse asdeeltjes te verwijderen.
Nu de stukken vlees direct op de houtskool leggen, 4 minuutjes met deksel dicht, dan omdraaien en weer 3/4 minuutjes. Laten rusten voor 10 minuten en dan aansnijden... Ondertussen een garnituur gemaakt van rode en gele paprika met peterselie en knoflook...Ohhh als ik er nu aan terug denk: heerlijk, lekker mals en zo gaaf om te maken... Ik had nog net geen holbewonerspakje aan...
Zie onderstaande foto's en oordeel zelf:
Het was heerlijk en ik hoop dat jullie hebben genoten...!!!
Vandaag een heerlijke steak gemaakt op de CAVEMAN STYLE.... Damn zo heerlijk...
Vanochtend 2 stukken cote du boeuf gehaald bij onze lokale keurslager van ieder 650 gr..
Op kamertemperatuur laten komen, GEEN peper en zout, pas op het einde..
Temp Q op 240 gr (zonder roosters). Zorgen dat de kooltjes goed gloeien en dan een keer wapperen met een stukje karton of iets dergelijks om de losse asdeeltjes te verwijderen.
Nu de stukken vlees direct op de houtskool leggen, 4 minuutjes met deksel dicht, dan omdraaien en weer 3/4 minuutjes. Laten rusten voor 10 minuten en dan aansnijden... Ondertussen een garnituur gemaakt van rode en gele paprika met peterselie en knoflook...Ohhh als ik er nu aan terug denk: heerlijk, lekker mals en zo gaaf om te maken... Ik had nog net geen holbewonerspakje aan...

Zie onderstaande foto's en oordeel zelf:










Het was heerlijk en ik hoop dat jullie hebben genoten...!!!