Sickboy
Sprokkelaar
- Berichten
- 40
Calabasitas is een Mexicaanse stoofschotel uit de zuidwest staten in Amerika, voornamelijk New mexico en Texas. Er zijn heel veel verschillende versies van het recept in omloop, maar ik heb het recept uit The Homesick Texan gebruikt. Je kunt deze stoofpot in een uurtje maken, maar zoals zo vaak; hoe langer je hem laat pruttelen, hoe beter. De ingredienten zijn redelijk eenvoudig te krijgen. De tomatillos online en de jalepenos bij bijvoorbeeld de makro. Calabasitas serveer je met tortilla's, maar zo uit de pot is het ook erg goed te doen.
Daar gaan we dan
Ingredi?nten:
3 Pond Varkensschouder (procureur) in blokjes van ongeveer 2cm
1 Middelgrote ui
4 Teentjes knoflook, fijn gehakt
4 Serrano chillies. Ik kon deze niet vinden, daarom vervangen door 6 Jalapenos, fijn gehakt
half bosje (half cup) koriander, fijn gehakt
blik tomatillos in kwarten gesneden
1 eetlepel komijnpoeder
1 theelepel gedroogde oregano
1 pond courgette (calabas
)
1 pond pompoen (ik had een fles pompoen)
1 blikje mais
1 kipbouillon blokje
zout en peper naar smaak toevoegen
limoen, tortilla's en koriander voor het serveren.
Stappenplan
Verwarm een beetje olie in de dutch oven (DO)
Bak het vlees lichtbruin aan alle kanten, ongeveer 15 minuten. (het kan zijn dat je dit in meerdere porties moet doen)
Haal het vlees ui de DO en bak de ui in het vet dat achter is gebleven tot ze bruin beginnen te worden.
Voeg de knoflook toe en bak deze een half minuutje mee.
Doe het vlees terug in de DO, samen met de chillies, koriander, tomatillos (met het water uit het blik), komijn, oregano,courgette,pompoen, mais en het bouillon blokje.
Breng het geheel aan de kook, en laat het dan tenminste 30 minuten zachtjes koken.
(Even potje showen
)
Haal nu het deksel van de DO en laat het geheel inkoken tot het vocht de dikte heeft van appelmoes (kan zo snel niet iets anders verzinnen)
Breng de calabasitas op smaak met peper en zout en eventueel een beetje limoen sap.
Serveer met tortillas en een partje limoen.
Daar gaan we dan


Ingredi?nten:
3 Pond Varkensschouder (procureur) in blokjes van ongeveer 2cm
1 Middelgrote ui
4 Teentjes knoflook, fijn gehakt
4 Serrano chillies. Ik kon deze niet vinden, daarom vervangen door 6 Jalapenos, fijn gehakt
half bosje (half cup) koriander, fijn gehakt
blik tomatillos in kwarten gesneden
1 eetlepel komijnpoeder
1 theelepel gedroogde oregano
1 pond courgette (calabas

1 pond pompoen (ik had een fles pompoen)
1 blikje mais
1 kipbouillon blokje
zout en peper naar smaak toevoegen
limoen, tortilla's en koriander voor het serveren.

Stappenplan
Verwarm een beetje olie in de dutch oven (DO)
Bak het vlees lichtbruin aan alle kanten, ongeveer 15 minuten. (het kan zijn dat je dit in meerdere porties moet doen)

Haal het vlees ui de DO en bak de ui in het vet dat achter is gebleven tot ze bruin beginnen te worden.
Voeg de knoflook toe en bak deze een half minuutje mee.
Doe het vlees terug in de DO, samen met de chillies, koriander, tomatillos (met het water uit het blik), komijn, oregano,courgette,pompoen, mais en het bouillon blokje.

Breng het geheel aan de kook, en laat het dan tenminste 30 minuten zachtjes koken.

(Even potje showen

Haal nu het deksel van de DO en laat het geheel inkoken tot het vocht de dikte heeft van appelmoes (kan zo snel niet iets anders verzinnen)

Breng de calabasitas op smaak met peper en zout en eventueel een beetje limoen sap.
Serveer met tortillas en een partje limoen.
