
Deze week een lekkere Spare Rib marinade/rub/glaze combinatie gemaakt volgend PitBoys methode.
En dit met de chacoal/smoker tray op mijn napoleon, dus met briketten en niet op gas ;-)
Cajun heat BBQ spare Ribs:
Marinade:
- 250 ML sinaasappelsap
- 80 ML Lemon sap
- 125 ML water
- 2 EL zout
- 50 ML Chili saus
- 1 uitgeperste limoen
- dagje laten marineren
Rub:
- 2 EL zout
- 2 EL knoflook poeder
- 1 EL uien poeder
- 2 EL paprika poeder
- 1 EL tijm
- 1 EL oregano
- 1 EL cayenne peper
- 1 EL zwarte peper
( ik heb Blues Hog met oregano en tijm gemixt)
Glaze:
250 ML brandy
7 EL rietsuiker
2 theelepels zout
2 theelepels paprika poeder
2 theelepels tabasco
4 eetlepels roomboter
Roerend warm maken
gezien de kleine baby ribs hier in NL 3x45minuten in ca.130graden C op de BBQ bereiden.
Elke 45 minuten inspayen met sinaasappelsap/water
laatse half uur de glaze er diverse malen overheen strijken tot een dikker glanzend knapperig laagje
Resultaat mag er wezen, lekker qua smaak, sappig, en met een knapperig laagje...





