BasBQ
Beef en Steak

Burgertje van picanha

KJ_Nico

Kooltjesharker
 
 
Berichten
147
"Hey bruur! Ik heb een nieuw speeltje gekocht!" Bruur een verbastering van broer en buur. We zijn buren, maar voelt als broers :)

Maar iets nieuws. Zou die een JoeTisserie of de do gekocht hebben. Maar dat was het niet. Een uitbreiding op de Kitchen Aid, een gehaktmolen wel te verstaan.
En die moest natuurlijk uit geprobeerd worden, dat uitproberen hebben we vandaag gedaan. Bedoeling een burgertje van picanha.

Voor de burgers had ik een canadees picanha gehaald bij de Hanos. Nadat het in blokjes gesneden was, is het een halfuurtje de vriezer ingegaan.
Dit om het vet wat harder te maken, waardoor het malen beter gaat. Het vlees hebben we door 2x door een schrijf van 8mm gehaald.
Van het gehakt hebben 4 stuks burgers van 200gr en 2 stuks van 150gr gevormt.



Na het maken van de burgers, zijn de andere elementen gaan voor bereiden.
Daarvan was een verse tomatentapenade er 1 van. 150gr gehakte zongedroogde tomaatjes, gerapste parmezaan, knoflook, olijfolie, peper en zout.


Voor de krokantje bite had ik bedacht om chips te maken van pastinaak.



Inplaats van cheddar, koos ik deze keer voor grot gerijpte gruyere kaas, welke in plakken zijn gesneden.


Voor dat de burgers op de Q gingen, heb ik de speciaal gesneden 3mm dikke ontbijtspek geroosterd evenals de broodjes.


Toen was het tijd voor de burgers, bij de 50gr kerntemperatuur heb ik de kaas erbij gedaan. Bij een kerntemperatuur van 56gr heb ik de burers eraf gehaakd.


Nu alles klaar was kon ik het broodje opbouwen. We beginnen met het broodje, dan lollo blad, op het lolablad ging de vers gemaakte tapenade.
Op de tapenade ging de burger, op de de burger kwam een de bacon, en daarna een plak tomaat. Voor saus heb ik een truffelmayo gemaakt. Hierboven op zou dan de home-made chips komen. Naast de burger nog wat patat en klaar is kees.



De combinatie van de tapenade, gruyere met het uber heerlijke picanha maakte deze burger een van de heerlijkste en sappigste burger die ik gemaakt hebt.
 
Laatst bewerkt:

Peter64

Gemarineerd
 
 
 
Berichten
1.185
Gaaf burgertje. Mooie foto's en top resultaat.👍
Smakelijk.

Ik neem aan dat die, gezien de laatste foto, niet in 1x in het mondje past 😉🤣🤣
 
Laatst bewerkt:

Frits

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
13.218
Prachtig gemaakt.

Maar wat zonde dat je daar een Picanha voor opofferd, vind het vergelijkbaar met een well done steak.
 

TraegerTinus

Pitmaster
 
 
Berichten
798
Het verhaal loopt me de mondhoeken al vol met vocht. Smakelijk hoor

Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk
 

KJ_Nico

Kooltjesharker
 
 
Berichten
147
Maar wat zonde dat je daar een Picanha voor opofferd, vind het vergelijkbaar met een well done steak.

De vraag is wat is zonde? De picanha is met zorg behandeld, alleen verrijkt met peper en zout. En medium bereid, well done zit volgens mij boven de 63gr. Ik had hem wel iets eerder eraf willen halen, maar het laatste stukje ging vrij snel. Wij zijn verzot op burgers hier, dus voor ons is dit een uber traktatie. En zoals je ziet zijn de overige ingrediënten vers bereid. Ik had graag ook de mayo zelf nog willen maken, maar daar had ik helaas geen tijd meer voor.
Het is niet dat we nu iedere keer een stuk picanha door de molen gaan halen. Picanha met een chimichurri of een geroosterde paprika salsa gaat hier ook met plezier genoot erin :).
Maar Frits ik begrijp je opmerking hoor. Er zullen zeker een hoop mensen denken "Die is gek geworden, dat is echt zonde..."
 

Ridevi71

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
5.406
das wel een hele sjieke burger zeg. ziet er ook prachtig en lekker uit
nu zelf worst maken?
 

Trijsie

Kooltjesharker
 
 
 
Berichten
175
Leuke foto's ! niets mooiers dan samen iets klaarmaken en dan oppeuzelen. Heb nog zoveel dingen die ik wil kopen.......
 

Bram

Gerijpt
 
 
 
 
 
Berichten
3.092
Nico ouwe burger koning. Ik had deze ook al op FB voorbij zien schuiven. Nu loopt het water me voor de 2e keer in de mond. Top
 

KJ_Nico

Kooltjesharker
 
 
Berichten
147
Tja voor een goede burger mag je mij wakker maken hoor.

En het blijft leuk om te maken, zoveel mogelijkheden....

Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk
 
Bovenaan Onderaan