Ik heb een vleesmolen, maar had deze nog niet gebruikt. Ik wilde graag eens burgers maken dus ik had hier al eens rondgevraagd hoe en wat... er kwamen wat reacties over het gebruiken van kant en klaar rundergehakt en het zelf malen van het vlees.
Omdat ik erg benieuwd was wat nou lekkerder is, heb ik een vergelijkende test gedaan.
Spiff's burgers met kant en klaar rundergehakt en met een zelf gemalen runder riblap.
om het makkelijk te houden heb ik steeds het zelf gemalen vlees aan de linkerkant gehouden
ik had nog een beetje van beiden over en heb daar maar een inside-out cheese spiff's burger van gemaakt (helaas niet goed gedicht en dus leeggelopen)
Je ziet aan de linker kant de zelfgedraaide (iets grover van structuur) en aan de rechterkant de kant en klare gehaktburgers (iets "gladder / smoother" van structuur) die in het midden is de half/half inside-out cheeseburger.
het eindproduct
Mijn bevinding is dat het rundergehakt iets te mager is om burgers van te maken, deze kwamen iets droger uit de test. Bij het eigengedraaide gehakt kun je al heel mooi uitzoeken welk stuk vlees, met marmering en vetrandjes, je gaat gebruiken. Hierbij komt een mooie verhouding van 70 om 30 (vlees om vet) dan heel erg mooi tot zijn recht. Naast de droogheid van de burgers is er in de smaak weinig verschil te merken...
Ik ga dus lekker door met het zelf draaien van mijn gehakt, tenzij ik iets minder tijd heb, dan zal ik terugvallen op het kant en klare gehakt.
Omdat ik erg benieuwd was wat nou lekkerder is, heb ik een vergelijkende test gedaan.
Spiff's burgers met kant en klaar rundergehakt en met een zelf gemalen runder riblap.


om het makkelijk te houden heb ik steeds het zelf gemalen vlees aan de linkerkant gehouden



ik had nog een beetje van beiden over en heb daar maar een inside-out cheese spiff's burger van gemaakt (helaas niet goed gedicht en dus leeggelopen)

Je ziet aan de linker kant de zelfgedraaide (iets grover van structuur) en aan de rechterkant de kant en klare gehaktburgers (iets "gladder / smoother" van structuur) die in het midden is de half/half inside-out cheeseburger.

het eindproduct
Mijn bevinding is dat het rundergehakt iets te mager is om burgers van te maken, deze kwamen iets droger uit de test. Bij het eigengedraaide gehakt kun je al heel mooi uitzoeken welk stuk vlees, met marmering en vetrandjes, je gaat gebruiken. Hierbij komt een mooie verhouding van 70 om 30 (vlees om vet) dan heel erg mooi tot zijn recht. Naast de droogheid van de burgers is er in de smaak weinig verschil te merken...
Ik ga dus lekker door met het zelf draaien van mijn gehakt, tenzij ik iets minder tijd heb, dan zal ik terugvallen op het kant en klare gehakt.