Op vakantie in Cura?ao en moest de gewone hamburger van de BBQ toch een Caribische twist geven, dus als saus Pika hot sauce gemaakt.
Recept voor de Pika
- 50 gram Scotch Bonnet pepers (zaden verwijderen, anders wordt het erg heet)
- 300 gram uien
- 1 theelepel mosterd
- 100 ml azijn
- 50 ml water
- zout
- 2 tenen knoflook
Alles heel fijn snijden en mengen en Pika is gereed
Gehakt voor de hamburger bij lokale supermarkt gehaald: Verder niks bijzonders mee gedaan, ei, cajunkruiden en wat zout. Ging me vooral om de combi met de Pika.
Slechts een paar foto's geschoten wegens wat fik in de gas BBQ, vet op het Ali folie wat ik moest gebruiken wegens roestige rooster vatte vlam.....blijft toch vakantie en kon de primo helaas niet meekrijgen in de handbagage.
Resultaat van de burger was prima, en de combi met de fris/pittige Pika saus was verrassend lekker. Voor herhaling vatbaar (al zal de palmboom en het geruis van de zee ook hebben bijgedragen aan de ervaring)
Sent from my iPhone using Tapatalk
Recept voor de Pika
- 50 gram Scotch Bonnet pepers (zaden verwijderen, anders wordt het erg heet)
- 300 gram uien
- 1 theelepel mosterd
- 100 ml azijn
- 50 ml water
- zout
- 2 tenen knoflook
Alles heel fijn snijden en mengen en Pika is gereed
Gehakt voor de hamburger bij lokale supermarkt gehaald: Verder niks bijzonders mee gedaan, ei, cajunkruiden en wat zout. Ging me vooral om de combi met de Pika.
Slechts een paar foto's geschoten wegens wat fik in de gas BBQ, vet op het Ali folie wat ik moest gebruiken wegens roestige rooster vatte vlam.....blijft toch vakantie en kon de primo helaas niet meekrijgen in de handbagage.


Resultaat van de burger was prima, en de combi met de fris/pittige Pika saus was verrassend lekker. Voor herhaling vatbaar (al zal de palmboom en het geruis van de zee ook hebben bijgedragen aan de ervaring)
Sent from my iPhone using Tapatalk