BasBQ
Beef en Steak

Burger Cura?ao stijl

 
 
 

dr3s

Vuurmaker
Berichten
54
Op vakantie in Cura?ao en moest de gewone hamburger van de BBQ toch een Caribische twist geven, dus als saus Pika hot sauce gemaakt.

Recept voor de Pika
- 50 gram Scotch Bonnet pepers (zaden verwijderen, anders wordt het erg heet)
- 300 gram uien
- 1 theelepel mosterd
- 100 ml azijn
- 50 ml water
- zout
- 2 tenen knoflook

Alles heel fijn snijden en mengen en Pika is gereed

Gehakt voor de hamburger bij lokale supermarkt gehaald: Verder niks bijzonders mee gedaan, ei, cajunkruiden en wat zout. Ging me vooral om de combi met de Pika.

Slechts een paar foto's geschoten wegens wat fik in de gas BBQ, vet op het Ali folie wat ik moest gebruiken wegens roestige rooster vatte vlam.....blijft toch vakantie en kon de primo helaas niet meekrijgen in de handbagage.

2632cc54724e40786e69911aa793ff42.jpg


6c2e730c325d8738f46a776e3af2a70a.jpg


Resultaat van de burger was prima, en de combi met de fris/pittige Pika saus was verrassend lekker. Voor herhaling vatbaar (al zal de palmboom en het geruis van de zee ook hebben bijgedragen aan de ervaring)






Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Lust ik wel :)
 
Terug
Bovenaan Onderaan