Heb vandaag een stuk buikspek op het ei gelegd.
In blokken gesneden zonder de zwoerd door te snijden, rub aangebracht en een 6 tal uur laten marineren.
Op het ei gerookt op ongeveer 100? met notenhout gedurende 3,5 uur. Nadien bij een temperatuur van een 195? de zwoerd heel krokant aangebakken. Geen BBQsaus gebruikt.
Dit was het resultaat.

Opgediend met aardappelen, zelf gemaakte rode kool en ook zelf gemaakte chutney van groene tomaten.

Alleen wat problemen gehad om de temperatuur zo laag te houden. Mijn bedoeling was een temperatuur van een 75-80? aan te houden zoals ik dit normaal doe in mijn comby steamer, maar dit heb ik niet kunnen doen. Temperatuur heb ik gemeten net boven de rooster. Gestopt met roken bij een kerntemperatuur van een 55?.
Morgen ga ik een lamsbout roken op lage temperatuur, met een honing glaze
marc
In blokken gesneden zonder de zwoerd door te snijden, rub aangebracht en een 6 tal uur laten marineren.
Op het ei gerookt op ongeveer 100? met notenhout gedurende 3,5 uur. Nadien bij een temperatuur van een 195? de zwoerd heel krokant aangebakken. Geen BBQsaus gebruikt.
Dit was het resultaat.

Opgediend met aardappelen, zelf gemaakte rode kool en ook zelf gemaakte chutney van groene tomaten.

Alleen wat problemen gehad om de temperatuur zo laag te houden. Mijn bedoeling was een temperatuur van een 75-80? aan te houden zoals ik dit normaal doe in mijn comby steamer, maar dit heb ik niet kunnen doen. Temperatuur heb ik gemeten net boven de rooster. Gestopt met roken bij een kerntemperatuur van een 55?.
Morgen ga ik een lamsbout roken op lage temperatuur, met een honing glaze
marc