- Berichten
- 6.243
Vrijdag maar weer eens bij de slager geweest om een stuk buikspek te halen, entrecote kunnen weerstaan, voor zaterdag. Zaterdag was de planning.
Vervolgens de rest van de boodschappen gehaald bij een landwinkel. Mag ik ook een keer profiteren van thuis werken? Ook maar kalfs ribbetjes meegenomen, had plek over. Bij de Jumo zip zakken en de ABC ketjap, na het advies van Ewald (thanks), omdat ik niet wist hoe dun de marinade zou zijn (ketjap niet nodig gehad) en ook de appelsap niet en ook de knoflook niet gebruikt.
Wilde gelijk marineren maar de zakken waren wat klein. Dacht zal me inhouden en had 1 liter zip zakken meegenomen maar die waren wel erg klein. Aan m’n vriendin gevraagd om de 3 liter zakken mee te nemen voor als ze ‘s avond zou komen. Aldus geschiedde en werd de planning aangepast. Vrijdag avond marineren en zondag de Q op
Spek in 2 stukken verdeeld en bewerkt met een vork. Zoals Dennis in zijn Noskos flog Zeeuws spek aan gaf moest je aan iemand denken, dat maakt het bewerken gemakkelijker. Na zoveel managers gehad te hebben zit er altijd wel een goeie tussen
en was ik zo klaar 
Bij één stuk alleen de smokey marinade gedaan. Bij de andere zoete marinade met 2 eetlepels sambal. Weet niet wat er allemaal in de marinade zit maar de smokey is echt
Hierna de koelkast ingedaan en ‘s avonds, zaterdags en vanmorgen nog wat gemasseerd.
Vanmiddag de Q aangestoken en naar 150 graden gebracht met appel chunks voor indirect grillen en de stukken erop gelegd.
Egg Genius en de Meater + aangesloten. Wilde eens kijken of ze gelijk opliepen
Dat ging goed.
De Meater + gaf aan dat het nog 5 min zou duren voor het vlees klaar was. Dat duurde toch langer dan 5 min, laatste stukkie duurde toch langer.
Toen de Genius ook aan gaf dat het klaar moest zijn ook nog effe de Thermapen erbij gepakt voor de controle. Ze waren er klaar voor na zo’n 5 kwartier ongeveer
Het verschil van marinade’s proef je en zo ook de sambal
Vervolgens de rest van de boodschappen gehaald bij een landwinkel. Mag ik ook een keer profiteren van thuis werken? Ook maar kalfs ribbetjes meegenomen, had plek over. Bij de Jumo zip zakken en de ABC ketjap, na het advies van Ewald (thanks), omdat ik niet wist hoe dun de marinade zou zijn (ketjap niet nodig gehad) en ook de appelsap niet en ook de knoflook niet gebruikt.
Wilde gelijk marineren maar de zakken waren wat klein. Dacht zal me inhouden en had 1 liter zip zakken meegenomen maar die waren wel erg klein. Aan m’n vriendin gevraagd om de 3 liter zakken mee te nemen voor als ze ‘s avond zou komen. Aldus geschiedde en werd de planning aangepast. Vrijdag avond marineren en zondag de Q op

Spek in 2 stukken verdeeld en bewerkt met een vork. Zoals Dennis in zijn Noskos flog Zeeuws spek aan gaf moest je aan iemand denken, dat maakt het bewerken gemakkelijker. Na zoveel managers gehad te hebben zit er altijd wel een goeie tussen


Bij één stuk alleen de smokey marinade gedaan. Bij de andere zoete marinade met 2 eetlepels sambal. Weet niet wat er allemaal in de marinade zit maar de smokey is echt


Hierna de koelkast ingedaan en ‘s avonds, zaterdags en vanmorgen nog wat gemasseerd.
Vanmiddag de Q aangestoken en naar 150 graden gebracht met appel chunks voor indirect grillen en de stukken erop gelegd.
Egg Genius en de Meater + aangesloten. Wilde eens kijken of ze gelijk opliepen
Dat ging goed.
De Meater + gaf aan dat het nog 5 min zou duren voor het vlees klaar was. Dat duurde toch langer dan 5 min, laatste stukkie duurde toch langer.
Toen de Genius ook aan gaf dat het klaar moest zijn ook nog effe de Thermapen erbij gepakt voor de controle. Ze waren er klaar voor na zo’n 5 kwartier ongeveer
Het verschil van marinade’s proef je en zo ook de sambal
Laatst bewerkt: