Ganesh
Sprokkelaar
- Berichten
- 47
Hallo, nieuw hier, ook nog best een leek, zeker op dit gebied, maar wil binnenkort ook eens buikspek pekelen met colorozo zout en suiker, ik dacht netto gewicht in gram x 0,025 voor colorozo zout, en netto gewicht in gram x 0,015 voor de suiker.
daarna pekelen, liefst vacuüm verpakt 7 dagen in de koelkast en iedere dag draaien, vervolgens afspoelen, dag drogen open in de koelkast en dan roken op de bbq, dan afkoelen snijden, 4 dagen houdbaar in de koelkast of invriezen per plakje in de vriezer.
% zout tussen de 2-3% als je dunner vlees hebt moet je soms meer gewoon zout toevoegen omdat je max tot 150 ppm colorozo zout wilt gaan, voor dunnere geloof ik max 120 ppm.
Klopt het zover, of mis ik iets?
daarna pekelen, liefst vacuüm verpakt 7 dagen in de koelkast en iedere dag draaien, vervolgens afspoelen, dag drogen open in de koelkast en dan roken op de bbq, dan afkoelen snijden, 4 dagen houdbaar in de koelkast of invriezen per plakje in de vriezer.
% zout tussen de 2-3% als je dunner vlees hebt moet je soms meer gewoon zout toevoegen omdat je max tot 150 ppm colorozo zout wilt gaan, voor dunnere geloof ik max 120 ppm.
Klopt het zover, of mis ik iets?