Beef en Steak

buikspek

  • Onderwerp starter Onderwerp starter AV
  • Startdatum Startdatum

AV

Gemarineerd
Berichten
1.190



deze vorige maand in mosterd/ketjap/zout en kipkruiden marinade gezet en vacuum getrokken.
na 2 dagen dag terug in de vriezer.
en vandaag na t ontdooien gegaard tot 75 graden in de kern.
1e uur 150a170 graden daarna 2uur 110a90 graden.

resultaat een lekker stuk spek
 
Dat resultaat wil ik best geloven!
 
dat ziet er ook zeer lekker uit
 
Ziet er lekker uit....maar gelijk de vraag: zal de marinade nog verder intrekken/smaak afgeven als hij in de diepvries zit?
 
lekker spekkie

@ superjohn
goeie vraag. ben eigenlijk ook wel benieuwd naar de effecten van vooraf marineren/kruiden en dan invriezen.
zeker bij spek lijkt me dat handig
 
geen idee of marinade werkt in bevroren toestand,heb t ook niet gemerkt aan extra smaak .
heb wel is ergens gehoord dat zout wel zn werk doet in bevroren toestand .
maar of dat in vacuum verpakking ook is ?? want t vocht kan niet weg

doe  wel vaker vlees na een dag 0f 3a4 in de marinade/pekel terug in de vriezer.
en heb je altijd voor de acute bbq plannen een goed stuk vlees en die is binnen 5 uur ontdooid.
 
Terug
Bovenaan Onderaan