Omdat er nog een kilo buikspek van Aalvink in de vriezer lag en omdat de nachten nog koud genoeg zijn, rookexperiment nummer twee. Voor weinig geld kreeg ik een kilo colorozozout van een slager en bij een andere slager kreeg ik gratis een kilo rookmot. Toch handig.
Ik heb een pekel gemaakt van 1 liter water, 70 gram colorozozout, 30 gram basterdsuiker, 2 laurierbladeren en 10 jeneverbessen. Ruikt heerlijk als je dat kook. Het spek heb ik verdeeld in 2 x 500 gram en daar heb ik de afgekoelde pekel over gegoten. Ik laat het in de koelkast tot donderdag, dan laat ik het twee dagen drogen en zaterdagnacht ga ik het 14 uur roken.
Denken jullie dat ik genoeg zout heb, met 70 gram/liter? Er staan nogal wat versies op internet.
Ik hou jullie op de hoogte.
Ik heb een pekel gemaakt van 1 liter water, 70 gram colorozozout, 30 gram basterdsuiker, 2 laurierbladeren en 10 jeneverbessen. Ruikt heerlijk als je dat kook. Het spek heb ik verdeeld in 2 x 500 gram en daar heb ik de afgekoelde pekel over gegoten. Ik laat het in de koelkast tot donderdag, dan laat ik het twee dagen drogen en zaterdagnacht ga ik het 14 uur roken.
Denken jullie dat ik genoeg zout heb, met 70 gram/liter? Er staan nogal wat versies op internet.
Ik hou jullie op de hoogte.

