edwinteems
Sprokkelaar
- Berichten
- 31
Dag,
Ik wil met buikspek aan de slag. Aanvankelijk wilde ik het recept volgen van Smokey Goodness (onder meer een week lang in een pekelbad, daarna nog een aantal dagen laten drogen in de koelkast..)
Echter, ik realiseerde mij te laat dat ik dat bepaalde type zout niet in bezit heb, dus ben geswitcht naar het recept uit het boek Hete Kolen. Dat recept pekelt slechts 72 uur in een bad van onder meer gewoon zeezout. Daarna gaat het direct de kamado op, zonder dus het drogingsproces van een week.
Nu vroeg ik mij af; kan ik beide recepten een beetje door elkaar husselen? Dus in dit geval, gewoon wat langer laten pekelen en daarna laten drogen in de koelkast? Anders moet ik dinsdag/woensdag al aan de slag en dat was niet helemaal de planning
Of kom ik dan in de problemen omdat ik het ?verkeerde? zout heb gebruikt?
Hoor het graag!
Ik wil met buikspek aan de slag. Aanvankelijk wilde ik het recept volgen van Smokey Goodness (onder meer een week lang in een pekelbad, daarna nog een aantal dagen laten drogen in de koelkast..)
Echter, ik realiseerde mij te laat dat ik dat bepaalde type zout niet in bezit heb, dus ben geswitcht naar het recept uit het boek Hete Kolen. Dat recept pekelt slechts 72 uur in een bad van onder meer gewoon zeezout. Daarna gaat het direct de kamado op, zonder dus het drogingsproces van een week.
Nu vroeg ik mij af; kan ik beide recepten een beetje door elkaar husselen? Dus in dit geval, gewoon wat langer laten pekelen en daarna laten drogen in de koelkast? Anders moet ik dinsdag/woensdag al aan de slag en dat was niet helemaal de planning

Hoor het graag!