ErikvanderKooij
Sprokkelaar
- Berichten
- 25
Voor alles is een eerste keer.
Deze week voor het eerst spek roken en drogen.
Bij de slager 2 kilo buikspek gehaald en in 2 stukken gepekeld met colorozozout (20 gram per kilo volgens de slager) in ziplock in de koelkast gelegd.
Bijna een week onderweg nu, iedere dag gekeerd.
1 stuk wil ik roken en de andere drogen op zolder!
Omdat ik nu echt wil experimenteren met het proces, heb ik geen andere kruiden toegevoegd, zodat ik goed het verschil in pure spek smaak kan testen tussen de twee bereidingen.
Voor het roken ben ik er nog niet helemaal uit of ik het nu warm of koud moet roken?
Ook vraag ik me af of ik het stuk spek dat ik ga drogen eerst nog moet/kan roken. Verder had de slager alleen spek zonder zwoerd. Kan ik volgende keer beter MET zwoerd gebruiken?
Komend weekend gaat de spek uit de pekel en gaan we de volgende fase in.
Foto's volgen.
Deze week voor het eerst spek roken en drogen.
Bij de slager 2 kilo buikspek gehaald en in 2 stukken gepekeld met colorozozout (20 gram per kilo volgens de slager) in ziplock in de koelkast gelegd.
Bijna een week onderweg nu, iedere dag gekeerd.
1 stuk wil ik roken en de andere drogen op zolder!
Omdat ik nu echt wil experimenteren met het proces, heb ik geen andere kruiden toegevoegd, zodat ik goed het verschil in pure spek smaak kan testen tussen de twee bereidingen.
Voor het roken ben ik er nog niet helemaal uit of ik het nu warm of koud moet roken?
Ook vraag ik me af of ik het stuk spek dat ik ga drogen eerst nog moet/kan roken. Verder had de slager alleen spek zonder zwoerd. Kan ik volgende keer beter MET zwoerd gebruiken?
Komend weekend gaat de spek uit de pekel en gaan we de volgende fase in.
Foto's volgen.