BasBQ
Beef en Steak

Buikspek & rode wijn

 
 

El Mariachi

Kooltjesharker
Berichten
145
Gisteren een mooi stuk buikspek van 2 kilo gekocht bij de lokale slager.
Buikspek is voor mij echt een delicatesse, mis je er geduldig mee omgaat.
Gisteren dan ook het prachtige stukje vlees in de rub gezet. De rub van #defikerin nr1 icm buikspek = altijd smullen😋😋
Vanmorgen in de miezerregen de BGE op ca. 100 graden indirect gezet. Twee rode wijn chuncks en de lekbak gevuld met rode wijn.
Een stevige reserva: cabernet sauvignon- syrah.
Dit zorgt voor voldoende vocht in de BGE en geeft extra smaak aan het buikspek.
En de geur vanmorgen.... of je op een kerstmarkt loopt😃
Een mooi testje dus voor de kerstdagen... en vandaag een feestje. Heerlijk op een broodje vanavond, rucola, truffelmayo en een jenevertje😜 (zie Broodje Dubbelstraat)
Tussendoor nog even aflakken straks met Bbq-saus en honing maar eerst GEDULD😉

20201002_121342.jpg


20201003_104120.jpg


20201003_104829.jpg


20201003_104908.jpg


20201003_105846.jpg
 
Dat wordt genieten! Ik ben benieuwd wat je gaat proeven van de rode wijn uit de lekbak.
 
Inmiddels alweer zo'n 57 graden in de kern. Tijd voor wat bbq-saus met honing!
Het spek dus eventjes omgedraaid...
Straks weer met de vetkant boven zodat de heerlijk smaak van t vet door het vlees trekt👌

20201003_130952.jpg
 
Wijn in de lekbak geeft een heerlijk geur tijdens het bbqen
Maar je proeft dit niet terug in het vlees hoor. De smaakstoffen kunnen simpelweg niet het vlees intrekken. Dus zonde van de wijn
 
Wat een leuk en crea-bea BBQ-hoekje heb je daar! Mooi!
 
Uitzicht op de nedalco schoorsteen
Mooi stekje heb je (y)

Goed bezig met de buikspek.
Buikspek Is zo lekker en zo leuk om te maken.
 
Wow dat was weer een feestje zeg!
Na ca. 8uur op ca. 100 graden was het spek op 77 graden kerntemperatuur.
Nog even de Italiaanse bollen (ingesmeerd met huisgemaakte kruidenboter😋) direct op t rooster.
Twee Little Gem doormidden gesneden, voorzien van wat zout, peper, chilivlokken en wat sla-olie.
Ook dit heerlijke bijgerechten op de grill.
De broodjes ingesmeerd met truffelmayonaise... (3 eetlepels Zaanse Mayo met 3 koffielepels truffeltapenade mengen)
Wat gegrilde Little Gem op t broodje, spek erop. Half kropje Little Gem erbij met wat Cherrytomaatjes en een glaasje rode wijn🍷😜

En ja de rode wijn proef je die terug? Ik proef zo ontzettend veel smaakexplosies dat t moeilijk is om dit te zeggen. Ik denk het wel maar het kan natuurlijk ook door de chuncks komen.
Anyway, de rode wijn chuncks en rode wijn combi smaakt iig fantastisch met buikspek!
Deze gaat tijdens de kerst nog een x gemaakt worden.

20201003_191722.jpg


20201003_191731.jpg


20201003_192542.jpg


20201003_192940.jpg


20201003_193925.jpg
 
Ziet er lekker uit. Mooi klaar gemaak5.
Laat maar smaken.
 
Ziet er erg goed uit. Misschien volgende keer wat rode wijn injecteren??

Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk
 
Prachtig gerechtje zo!
 
Dat is een heerlijk maaltje geworden. Dat had ik graag even geproefd.
 
Terug
Bovenaan Onderaan