- Berichten
- 488
Zoals ik bij mijn voorstel rondje al zei heb ik de afgelopen 10 jaar lekker aangerommeld op een Tenneker BBQ en ben ik sinds een klein jaartje in het bezit van de Monolith classic pro 2.0 maar dat neem niet weg dat ik daar nog steeds lekker op aan rommel.
Enige tijd geleden zat ik een aantal afleveringen terug te kijken van BBQ Street en kwam daar een aflevering tegen waar buikspek met hete bliksem gemaakt werd. Hete bliksem werd vroeger bij ons thuis wel gegeten alleen at ik nooit mee omdat ik het niet zou lusten.. Inmiddels ben ik al een grote jongen en vond het tijd worden op geïnspireerd door deze aflevering zelf hete bliksem te gaan maken op de bbq.
Ik heb gisteren de buikspek in de pork rub van Nasq gezet (afgelopen vrijdag was ik in de buurt van Uden en ben toen even langs geweest bij BasBq waar ik onder andere deze rub gekocht heb) vervolgens heb ik de buikspek een nachtje in de koeling gezet.
Vanmorgen de Monolith opgestookt om mijn gietijzeren halve maan en plancha in te branden (ook vrijdag gekocht) om vervolgens nadat de temperatuur terug gezakt was richting de 120 graden en het rvs rooster terug gelegd te hebben de buikspek indirect te garen tot een kern van ongeveer 80 graden.
Na ongeveer twee uurtjes heb ik een aantal aardappels gewikkeld in aluminiumfolie tussen de kooltjes gelegd en heb ik mijn skillet op het rooster erbij geplaatst samen met een sauspannetje waar ik de laksaus in verwarmd heb.
De buikspek had inmiddels een kerntemperatuur van 80 graden en deze heb ik een half uurtje afgedekt naast de bbq laten rusten. Zodat ik de bbq een beetje kon ombouwen en de gepofte aardappels bij het appel en uien mengsel kon voegen.
Na het mengsel nog een klein kwartiertje in de skillet te hebben laten sudderen was het tijd om de buikspek aan te snijden en de bordjes op te dienen al had een iets kleiner bordje ook prima geweest
Eind van het liedje lust ik ‘inmiddels’ wel hete bliksem, althans op deze manier gemaakt
en de buikspek was ook super van smaak en zoals gewoonlijk hier is alles weer opgegaan.
Enige tijd geleden zat ik een aantal afleveringen terug te kijken van BBQ Street en kwam daar een aflevering tegen waar buikspek met hete bliksem gemaakt werd. Hete bliksem werd vroeger bij ons thuis wel gegeten alleen at ik nooit mee omdat ik het niet zou lusten.. Inmiddels ben ik al een grote jongen en vond het tijd worden op geïnspireerd door deze aflevering zelf hete bliksem te gaan maken op de bbq.
Ik heb gisteren de buikspek in de pork rub van Nasq gezet (afgelopen vrijdag was ik in de buurt van Uden en ben toen even langs geweest bij BasBq waar ik onder andere deze rub gekocht heb) vervolgens heb ik de buikspek een nachtje in de koeling gezet.
Vanmorgen de Monolith opgestookt om mijn gietijzeren halve maan en plancha in te branden (ook vrijdag gekocht) om vervolgens nadat de temperatuur terug gezakt was richting de 120 graden en het rvs rooster terug gelegd te hebben de buikspek indirect te garen tot een kern van ongeveer 80 graden.
Na ongeveer twee uurtjes heb ik een aantal aardappels gewikkeld in aluminiumfolie tussen de kooltjes gelegd en heb ik mijn skillet op het rooster erbij geplaatst samen met een sauspannetje waar ik de laksaus in verwarmd heb.
De buikspek had inmiddels een kerntemperatuur van 80 graden en deze heb ik een half uurtje afgedekt naast de bbq laten rusten. Zodat ik de bbq een beetje kon ombouwen en de gepofte aardappels bij het appel en uien mengsel kon voegen.
Na het mengsel nog een klein kwartiertje in de skillet te hebben laten sudderen was het tijd om de buikspek aan te snijden en de bordjes op te dienen al had een iets kleiner bordje ook prima geweest

Eind van het liedje lust ik ‘inmiddels’ wel hete bliksem, althans op deze manier gemaakt
