BasBQ
Beef en Steak

Buikspek en gerookte appelmoes

 
 
 

Kevintuyp

Stoker
Berichten
427
Ik had nog een stukje buikspek liggen in de vriezer en die moest er maar eens aan geloven.
Gisteravond gemarineerd in de ketjap manis en honing. Vanmiddag op de bbq met een stukje beuken hout en een stukje rode wijnvat hout.
Ongeveer bij 70 graden ingepakt met wederom honing en ketjap erop en door tot 93 graden kern.
Ondertussen appels geschild en cederhout geweekt in water.
Beetje citroensap en kaneelsuiker en kaneel op de appels en ook op de bbq totdat ze mooi zacht waren. Daarna gepureerd. Ben eigenlijk nooit een fan van zelf gemaakte appelmoes maar dit is toch wel erg lekker!!
Buikspek op zich ook goed gelukt maar was wel beetje zachter als ik had gehoopt. Daarbij ook nog een paar jalapeno cheddar worstjes erbij! Lekker gegeten al met al.
Dank voor de aandacht 😂😎

29B8BDB1-DBD1-4FC4-9873-B19F0005E50C.jpeg


C42B6AFF-F2C3-4400-8F25-D6CBEE1DCDF7.jpeg


AFB1C26B-1351-47CF-944E-D612E89A8DB0.jpeg


0ACE5804-95D4-4F22-8899-2C032D1D0772.jpeg


99F3076E-A0BE-4288-8390-E05157CD4FB7.jpeg


14B736BC-EDE4-49FB-846E-F205AD42CB0F.jpeg


7CAADDA6-50C4-448D-8EFA-2B306464B81D.jpeg


290CCC67-5B2A-47F3-B827-2F2FADA299D1.jpeg
 
Lekker hoor!

Ook de appelmoes ziet er goed uit zeg.
 
Lijkt me heerlijk. De appelmoes had Ik wel willen proeven.
Wat voor soort appels waren het?
 
Ziet er heerlijk uit! Smullen maar!!

Wat bedoelde je precies met "zachter als ik had gehoopt) dit kwa smaak of structuur?
Want bij 93 °c kern is de buikspek zacht van structuur.
 
Ziet er heerlijk uit! Smullen maar!!

Wat bedoelde je precies met "zachter als ik had gehoopt) dit kwa smaak of structuur?
Want bij 93 °c kern is de buikspek zacht van structuur.
Ja de structuur. Ben gewend dat het ff harder word als dit uit het verleden. Maar dat was ook vaak supermarkt buikspek en daar zit minder vet aan.
 
Ja de structuur. Ben gewend dat het ff harder word als dit uit het verleden. Maar dat was ook vaak supermarkt buikspek en daar zit minder vet aan.

Bij de volgende keer gewoon de kerntemperatuur lager aanhouden voor wat meer "bite"..
 
Dat ziet er erg goed uit.
De gerookte appelmoes moet ik ook een keer proberen.
 
Die appelmoes ziet er top uit! Zeker proberen thans!

Verstuurd vanaf mijn SM-A528B met Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan