BasBQ
Beef en Steak

Buikrib van een Mangalica varken

 
 
 

Zaagmans

Stoker
Berichten
371
Hoi,

Afgelopen weekend een buikrib van een Mangalica varken op de WSM gelegd.
Het was een flinke rib, dus ik heb 'm door de helft moeten snijden en op beide roosters dus de delen gegaard.










De ribben hebben eerst 3u gewoon op het rooster gelegen, elk uur heb ik ze met appelsap wat besprenkeld.
Daarna nog 2,5u in het folie. Ook alleen appelsap erop gedaan.
Daarna nog een kwartiertje laten uitdampen.

Je merkte wel dat vlees wat vetter is dan van een 'normaal' varken.
Smaakte heerlijk verder. Vlees viel schoon van het bot.
 
Lekker!
 
Dat is lekker zeg en behoorlijk stuk vlees
 
Mooie kleur en bark heb je erop. Lekker stuk vlees trouwens
 
Ik krijg alweer trek, twee uur nadat ik mijn bord leeg heb gegeten.... Kortom, ziet er heel erg heerlijk uit!!
 
Dat zijn nog eens ribben. Lekker groot, daar houd ik wel van .
Ik had ze laats op YouTube ook al eens gezien. En zo op m?n todo gezet. 
 
Nooit gehoord van dat ras varken, maar na google geraadpleegd te hebben wil ik dat ook wel, waar heb je dat vlees vandaan????
 
Lekker en moet nog zeker half uur wachten op mijn eten. Wat een joekel zeg!
 
mcjas zei:
Nooit gehoord van dat ras varken, maar na google geraadpleegd te hebben wil ik dat ook wel, waar heb je dat vlees vandaan????
https://www.facebook.com/ariesbuitenleven/

Toevallig een bekende van mij, dus daarom kon ik 'custom cuts' krijgen. Geen idee of hij dat voor iedereen doet.
Wie niet waagt... ;-)
 
mooi man
buikribben zijn inderdaad indrukwekkend en erg lekker
mijn ervaring is dat ze wat langer mogen dan babybacks.

dank voor het delen. zal ze ook weer eens bestellen
 
roykosmeijer zei:
Wissel je de ribs ook om qua roosterniveau?
Ik heb ze niet gewisseld. Vind ik eerlijk gezegd te veel gedoe. Maar ik probeer er wel op te letten om de iets dikkere / vettere rib op het bovenste rooster te leggen en de iets dunnere onder.
Logica hierachter is dat ik vermoed dat de temperatuur bovenin de Smokey Mountain hoger is en dus het bovenste rooster dus meer hitte krijgt dan het onderste.
Kan het mis hebben, dus ik hoor graag als mijn gedachtegang verkeerd is....
 
Terug
Bovenaan Onderaan