- Berichten
- 371
Hoi,
Afgelopen weekend een buikrib van een Mangalica varken op de WSM gelegd.
Het was een flinke rib, dus ik heb 'm door de helft moeten snijden en op beide roosters dus de delen gegaard.








De ribben hebben eerst 3u gewoon op het rooster gelegen, elk uur heb ik ze met appelsap wat besprenkeld.
Daarna nog 2,5u in het folie. Ook alleen appelsap erop gedaan.
Daarna nog een kwartiertje laten uitdampen.
Je merkte wel dat vlees wat vetter is dan van een 'normaal' varken.
Smaakte heerlijk verder. Vlees viel schoon van het bot.
Afgelopen weekend een buikrib van een Mangalica varken op de WSM gelegd.
Het was een flinke rib, dus ik heb 'm door de helft moeten snijden en op beide roosters dus de delen gegaard.








De ribben hebben eerst 3u gewoon op het rooster gelegen, elk uur heb ik ze met appelsap wat besprenkeld.
Daarna nog 2,5u in het folie. Ook alleen appelsap erop gedaan.
Daarna nog een kwartiertje laten uitdampen.
Je merkte wel dat vlees wat vetter is dan van een 'normaal' varken.
Smaakte heerlijk verder. Vlees viel schoon van het bot.