BasBQ
Beef en Steak

Broodje sesamzaad

 

mike.stierman

Sprokkelaar
Berichten
38
Vandaag in de nieuwe buitenkeuken maar eens geprobeerd een mooi broodje te bakken.
Dit lukte overigens prima alleen lukt het niet om m'n Q rond 200 C te houden, anders was hij wat bruiner geweest gok ik zo.
Gewoon een mooi basis recept voor een brooddeeg en klaar.

? 500 g bloem
? 5 g droge gist ( Gewoon die groene instant zakjes )
? 10 g zout
? 300 mL water
? 1 eitje ( voor het insmeren van het brood )

Even in een beslagkom, met de mixer met deeghaken.
Niet vergeten de gist even in een bakje met wat lauwwarm water te doen om het alvast 'op te starten'.
Zodra alles zo goed als aan elkaar plakt eruit halen en met de hand verder kneden.
Uurtje rijzen met een natte theedoek, weer kneden en daarna weer een kleine 3 kwartier.

En intussen de Q opwarmen uiteraard met de pizza steen.

3e347b1e6e5e160476f889df389ef1fa.jpg
d01a87a1f74d462d83c00a74778afb68.jpg
d85fb5b765b7781160e38fd65b3e06d2.jpg
b99a1fa0803bb0964089b55e63f0b15f.jpg
33dd9cd40ea8facd7b5bc4bc2e0d6299.jpg
347ef0c59da1db3e09d217b72bc21478.jpg
de889c5cff12f796df07003c1bb51115.jpg
8b965c5005ca57f1d505947edf1cdd6f.jpg
c6d271b9138697ce379ca96a55728e44.jpg
458dbdc699a159d34c39cfe8d69a4375.jpg
 
mooi broodje inderdaad
 
Ziet er erg mooi uit hoor! Iets hogere temp, en dan krijgt ie een mooi zomers kleurtje. Maar zal vast prima gesmaakt hebben!
 
De hoeveelheid zout welke je hebt gebruikt is prima.  Tegenwoordig is dat percentage zelfs hoog.

De gist hoef je niet te starten.  Dat is alleen bij verse gist.

Om de kruim nog wat zachter te krijgen en je brood wat langer vers te kunnen houden kan je roomboter toevoegen. Bijvoorbeeld 1 procent.

In wit brood gebruik je liever melk dan water.  Dit geeft een nadrukkelijk ander resultaat.  Wel iets meer gebruiken dan met water in verband met de vaste bestandsdelen in melk.
 
Met melk krijg je inderdaad een totaal ander brood, dan wordt het meer een zachte bol. Dat is wel iets om rekening mee te houden.

Verder vindt ik 'm er lekker uitzien hoor.

 
Ziet er goed uit
 
Keer erna was het beter gelukt!
56fb3232c8a41f03ef3709dc9d39f70d.jpg


Zelfde recept, deze keer wel netjes aan de hoeveelheden gehouden.
Erg lekker, jammer dat het brood zelf hard word.
Toch maar eens proberen met melk!
 
Terug
Bovenaan Onderaan