- Berichten
- 38
Vandaag in de nieuwe buitenkeuken maar eens geprobeerd een mooi broodje te bakken.
Dit lukte overigens prima alleen lukt het niet om m'n Q rond 200 C te houden, anders was hij wat bruiner geweest gok ik zo.
Gewoon een mooi basis recept voor een brooddeeg en klaar.
? 500 g bloem
? 5 g droge gist ( Gewoon die groene instant zakjes )
? 10 g zout
? 300 mL water
? 1 eitje ( voor het insmeren van het brood )
Even in een beslagkom, met de mixer met deeghaken.
Niet vergeten de gist even in een bakje met wat lauwwarm water te doen om het alvast 'op te starten'.
Zodra alles zo goed als aan elkaar plakt eruit halen en met de hand verder kneden.
Uurtje rijzen met een natte theedoek, weer kneden en daarna weer een kleine 3 kwartier.
En intussen de Q opwarmen uiteraard met de pizza steen.
Dit lukte overigens prima alleen lukt het niet om m'n Q rond 200 C te houden, anders was hij wat bruiner geweest gok ik zo.
Gewoon een mooi basis recept voor een brooddeeg en klaar.
? 500 g bloem
? 5 g droge gist ( Gewoon die groene instant zakjes )
? 10 g zout
? 300 mL water
? 1 eitje ( voor het insmeren van het brood )
Even in een beslagkom, met de mixer met deeghaken.
Niet vergeten de gist even in een bakje met wat lauwwarm water te doen om het alvast 'op te starten'.
Zodra alles zo goed als aan elkaar plakt eruit halen en met de hand verder kneden.
Uurtje rijzen met een natte theedoek, weer kneden en daarna weer een kleine 3 kwartier.
En intussen de Q opwarmen uiteraard met de pizza steen.









