BasBQ
Beef en Steak

Broodje hete kip ala de buuf Sarona

Komt de buurvrouw (Buuf) vorige week met een bewaarbakje aanzetten met iets van kip erin.
Moeten jullie maar eens proeven zei ze.
Nieuwsgierig meteen het bakje opengemaakt en de vork erin, wauw dat is lekker.
De rest op een pitabroodje gedaan en heerlijk zitten smullen.
Direct de buuf een app gestuurd met de vraag hoe kom je hieraan/heb je een recept, nou was haar antwoord het is kinderlijk eenvoudig.
Men neme 1 kilo kippendijen, 1 zakje Toko Lien Boemboe Ajam Pedis en 1 zakje Toko Lien Boemboe Rendang
en dat is het eigenlijk wel, oh ja en het water, ik doe 1 a 2 kopjes en ongeveer 2 uur sudderen dan de boel uit elkaar roeren/stampen
(Ik heb uiteindelijk 500 ml. water gebruikt  en op het laatst de boel wat lichtjes gebonden met maizena)
Wij maken er dan natuurlijk een BBQ versie van.
Kip ingesmeerd met een klein beetje arachideolie op de BBQ eerst even indirect (175 gr.C) en daarna afgrillen, eerst indirect doe ik omdat kip nogal op het rooster kan plakken, als je hem eerst even indirect gaart plakt hij niet meer zo.
Ook meteen wat Surinaamse komkommer gemaakt dit alles op een Turks broodje gelegd (lekker internationaal we gaan van Indonesi? via Suriname naar Turkije)
En het streetfood broodje is helemaal compleet en geweldig lekker.
Natuurlijk een broodje naar de Buuf, of ik het wel goed heb gedaan, kijk zelf maar naar de foto van haar :D ze geniet


dmZmJkk.jpg


u8phxpo.jpg


HF9ST5D.jpg


U3hwZ5e.jpg


jKhOEOS.jpg


4liYMH3.jpg


6MCYY6k.jpg


YvoHB7U.jpg


z5R22DM.jpg


oeyDAtq.jpg


KxtblaR.jpg


xLEn6ES.jpg


QjQlELI.jpg


8vjfS1f.jpg


De buuf, Sarona
c2jWNfk.jpg
 
Lijkt me heerlijk!
 
Ziet er erg smakelijk uit Ewald, wat heb je gebruikt om te blussen?
Als ik de ingredi?nten zie lijkt me dat wel nodig. :D
 
Hans zei:
Ziet er erg smakelijk uit Ewald, wat heb je gebruikt om te blussen?
Als ik de ingredi?nten zie lijkt me dat wel nodig. :D

Hans, de pittigheid valt reuze mee.
Ja het is wel pittig maar de pittigheid verdwijnt redelijk snel en blijft niet hangen.
Mijn meisje  is absoluut geen echte pittige eter, maar dit kan ze goed hebben.
En de Boemboes van Toko Lien zijn natuurlijk geweldig (vroeger heette het Indonesia en stonden ze altijd met een stand op de Pasar Malam in Den Haag), daar kunnen Go Tan, Conimex en zelfs Koningsvogel niet aan tippen.
 
Dat is mooi meegenomen dan.
Ik ben altijd voorzichtig als ik ergens lees dat iets pedis is, heb het er toen knap warm van gekregen.  :D
 
Mooi fusionbroodje! Koesteren dat soort buren!
 
noskos zei:
Mooi fusionbroodje! Koesteren dat soort buren!
Doe ik ook, ze maakt ook heerlijke Telo Bakeljauw :)
 
Lekker broodje en wat een leuke Buuf hebben jullie!
 
Leuke buuf Ewald. En nog lekkere recepten delen toe. Jij zit daar wel gebakken kerel

Recept ga ik zeker eens maken. We hebben zelfs de luxe dat er een Turkse bakken in het dorp zit. Moet goed komen.
Wij kopen ook enkel Toko Lien. Echt goed spul.
 
Goeie tip Ewald, de boemboes zijn inmiddels in huis gehaald
 
Komt met stip binnen op de to-do-lijst.

Bedankt voor het delen.
 
Heerlijk broodje en een goede buuf is goud waard zeker als het om eten gaat
 
Dat ziet er goed uit. Dank voor het delen want deze gaat zeker op de todo.
 
Dit was echt een goddelijk broodje kip =P~ en een blijvertje.

Onze buuf Sarona wil iedereen graag bedanken voor de leuke reacties en dat jullie mogen genieten van een heerlijk broodje kip :)








 
Ik kan die rendang nergens vinden :( Ga maar met een ander merk proberen.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Foxtrot86 zei:
Tjap zei:
Ik kan die rendang nergens vinden :( Ga maar met een ander merk proberen.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Ik haal ze bij de Jumbo. Daar zul je ze ook online met je boodschappen kunnen bestellen.

Verstuurd vanaf mijn SM-A520F met Tapatalk

Ja de twee jumbo?s hier hebben vanalles maar dus niet de rendang. Anders eens vragen of ze die kunnen bestellen


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan