- Berichten
- 5.297
Komt de buurvrouw (Buuf) vorige week met een bewaarbakje aanzetten met iets van kip erin.
Moeten jullie maar eens proeven zei ze.
Nieuwsgierig meteen het bakje opengemaakt en de vork erin, wauw dat is lekker.
De rest op een pitabroodje gedaan en heerlijk zitten smullen.
Direct de buuf een app gestuurd met de vraag hoe kom je hieraan/heb je een recept, nou was haar antwoord het is kinderlijk eenvoudig.
Men neme 1 kilo kippendijen, 1 zakje Toko Lien Boemboe Ajam Pedis en 1 zakje Toko Lien Boemboe Rendang
en dat is het eigenlijk wel, oh ja en het water, ik doe 1 a 2 kopjes en ongeveer 2 uur sudderen dan de boel uit elkaar roeren/stampen
(Ik heb uiteindelijk 500 ml. water gebruikt en op het laatst de boel wat lichtjes gebonden met maizena)
Wij maken er dan natuurlijk een BBQ versie van.
Kip ingesmeerd met een klein beetje arachideolie op de BBQ eerst even indirect (175 gr.C) en daarna afgrillen, eerst indirect doe ik omdat kip nogal op het rooster kan plakken, als je hem eerst even indirect gaart plakt hij niet meer zo.
Ook meteen wat Surinaamse komkommer gemaakt dit alles op een Turks broodje gelegd (lekker internationaal we gaan van Indonesi? via Suriname naar Turkije)
En het streetfood broodje is helemaal compleet en geweldig lekker.
Natuurlijk een broodje naar de Buuf, of ik het wel goed heb gedaan, kijk zelf maar naar de foto van haar ze geniet
De buuf, Sarona
Moeten jullie maar eens proeven zei ze.
Nieuwsgierig meteen het bakje opengemaakt en de vork erin, wauw dat is lekker.
De rest op een pitabroodje gedaan en heerlijk zitten smullen.
Direct de buuf een app gestuurd met de vraag hoe kom je hieraan/heb je een recept, nou was haar antwoord het is kinderlijk eenvoudig.
Men neme 1 kilo kippendijen, 1 zakje Toko Lien Boemboe Ajam Pedis en 1 zakje Toko Lien Boemboe Rendang
en dat is het eigenlijk wel, oh ja en het water, ik doe 1 a 2 kopjes en ongeveer 2 uur sudderen dan de boel uit elkaar roeren/stampen
(Ik heb uiteindelijk 500 ml. water gebruikt en op het laatst de boel wat lichtjes gebonden met maizena)
Wij maken er dan natuurlijk een BBQ versie van.
Kip ingesmeerd met een klein beetje arachideolie op de BBQ eerst even indirect (175 gr.C) en daarna afgrillen, eerst indirect doe ik omdat kip nogal op het rooster kan plakken, als je hem eerst even indirect gaart plakt hij niet meer zo.
Ook meteen wat Surinaamse komkommer gemaakt dit alles op een Turks broodje gelegd (lekker internationaal we gaan van Indonesi? via Suriname naar Turkije)
En het streetfood broodje is helemaal compleet en geweldig lekker.
Natuurlijk een broodje naar de Buuf, of ik het wel goed heb gedaan, kijk zelf maar naar de foto van haar ze geniet
De buuf, Sarona