Hoi hoi,
Vandaag had ik trek in een stukje vis. En laat het nu net een tijd geleden zijn dat ik zalm heb gemaakt. Maar het moet ook een eenvoudig gerecht worden aangezien ik alleen was. Broodje zalm van de plank, dat gaat hem worden.
Eerst insmeren met wat mosterd, bruine basterd suiker en wat paprika poeder. Ook de vertrouwde citroen schijven komen erop.
Ondertussen de WGA van stal gehaald, een aangestoken. Het geweekte plankje alvast voorverwarmen.
Vervolgens het voer klaargemaakt wat ik erbij ga eten. Een zoetzure komkommer en een yoghurt saus met (verse) kruiden.
Had er al helemaal trek in! Maar eerst tijd voor een drankje, goed drinken met dit weer. Tuin ruikt al lekker naar het cederhout.
Ik denk dat de zalm na een minuut of 40 de kerntemperatuur van 55 graden had aangetikt. Voor mij de perfecte temperatuur. Snel eraf halen.
Het broodje nog even kort grillen, en vervolgens de opmaak. Het oog wil ook wat. Er zat ook nog wat verse spinazie (uit eigen tuin) tussen voor de vitamines.
En het eindresultaat mag er zijn, wat een plaatje. Helaas een dag te laat voor de wedstrijd dacht ik zojuist.
Was heerlijk, en de juiste garing. De zoete zalm, zure komkommer, echt een lekkere combinatie.
Verstuurd vanaf mijn EVA-L09 met Tapatalk
Vandaag had ik trek in een stukje vis. En laat het nu net een tijd geleden zijn dat ik zalm heb gemaakt. Maar het moet ook een eenvoudig gerecht worden aangezien ik alleen was. Broodje zalm van de plank, dat gaat hem worden.
Eerst insmeren met wat mosterd, bruine basterd suiker en wat paprika poeder. Ook de vertrouwde citroen schijven komen erop.

Ondertussen de WGA van stal gehaald, een aangestoken. Het geweekte plankje alvast voorverwarmen.

Vervolgens het voer klaargemaakt wat ik erbij ga eten. Een zoetzure komkommer en een yoghurt saus met (verse) kruiden.

Had er al helemaal trek in! Maar eerst tijd voor een drankje, goed drinken met dit weer. Tuin ruikt al lekker naar het cederhout.

Ik denk dat de zalm na een minuut of 40 de kerntemperatuur van 55 graden had aangetikt. Voor mij de perfecte temperatuur. Snel eraf halen.

Het broodje nog even kort grillen, en vervolgens de opmaak. Het oog wil ook wat. Er zat ook nog wat verse spinazie (uit eigen tuin) tussen voor de vitamines.

En het eindresultaat mag er zijn, wat een plaatje. Helaas een dag te laat voor de wedstrijd dacht ik zojuist.

Was heerlijk, en de juiste garing. De zoete zalm, zure komkommer, echt een lekkere combinatie.
Verstuurd vanaf mijn EVA-L09 met Tapatalk