- Berichten
- 32
Het is alweer twee weken terug dat ik deze broodjes braadworst hebt gemaakt tijdens een low and slow sessie met twee andere vrienden. Wij maken dan alle drie een eigen recept of kiezen een bestaande uit. Deze sessies zijn bij ons vooral bedoeld om te experimenteren en dat mislukt ook nog wel eens, echter dit keer pakte het heel goed uit.
Voor de recept heb ik zelf gedraaide worst gebruikt en een Maredsaus tripel bier.
In plaats van de braadworst te grillen of braden hebben wij het gekookt in een tripel bier. Als eerste heb ik de skillet direct op de kolen gezet om de roomboter te laten smelten en de uien wat te kunnen laten aan fruiten met de knoflook erna. Daarvoor had ik de smoker al klaargemaakt op 120 graden keteltemperatuur en de skillet in de smoker gezet. Dit ook meer omdat er voor een ander recept moesten grillen. Nadat de uien zacht waren heb ik een kwart van het bier toegevoegd zodat het alvast kon mengen met de de ui en knoflook en telkens een kleine scheut bier toegevoegd. Dit om te voorkomen dat alles in de skillet weer ging dalen in temperatuur. Toen ik op het helft van het flesje bier was heb ik de braadworsten al toegevoegd in de skillet met bier mengsel en wanneer al het bier er in zat heb ik deze voor 2,5 uur laten sudderen. Hiervoor heb ik geen kerntemperatuur gemeten maar alles meer op gevoel gedaan.
Na 2,5 uur heb ik de braadworsten uit de skillet gehaald en de skillet op een directe zone gezet (250 graden en waarschijnlijk daarna nog hoger) om van het overgebleven mengsel een saus te maken . Zonder verdere toevoeging heb ik dit ingekookt tot ik vond dat de saus dik genoeg was, dit duurde ongeveer een kwartier. Daarna heb ik voor 30 seconden per kant (2 kanten) de braadworst nog op de grill gelegd.
Daarna het broodje opgemaakt met wat zuurkool, augurk en de saus en daar kwam dit resultaat uit:
Voor de recept heb ik zelf gedraaide worst gebruikt en een Maredsaus tripel bier.
In plaats van de braadworst te grillen of braden hebben wij het gekookt in een tripel bier. Als eerste heb ik de skillet direct op de kolen gezet om de roomboter te laten smelten en de uien wat te kunnen laten aan fruiten met de knoflook erna. Daarvoor had ik de smoker al klaargemaakt op 120 graden keteltemperatuur en de skillet in de smoker gezet. Dit ook meer omdat er voor een ander recept moesten grillen. Nadat de uien zacht waren heb ik een kwart van het bier toegevoegd zodat het alvast kon mengen met de de ui en knoflook en telkens een kleine scheut bier toegevoegd. Dit om te voorkomen dat alles in de skillet weer ging dalen in temperatuur. Toen ik op het helft van het flesje bier was heb ik de braadworsten al toegevoegd in de skillet met bier mengsel en wanneer al het bier er in zat heb ik deze voor 2,5 uur laten sudderen. Hiervoor heb ik geen kerntemperatuur gemeten maar alles meer op gevoel gedaan.
Na 2,5 uur heb ik de braadworsten uit de skillet gehaald en de skillet op een directe zone gezet (250 graden en waarschijnlijk daarna nog hoger) om van het overgebleven mengsel een saus te maken . Zonder verdere toevoeging heb ik dit ingekookt tot ik vond dat de saus dik genoeg was, dit duurde ongeveer een kwartier. Daarna heb ik voor 30 seconden per kant (2 kanten) de braadworst nog op de grill gelegd.
Daarna het broodje opgemaakt met wat zuurkool, augurk en de saus en daar kwam dit resultaat uit: