- Berichten
- 140
Gisteren middag alvast een mais broodje gebakken op de Q. Voor savonds met kruidenboter bij de zalm met asperges (geen foto van dus niet gebeurd)
Was relatief simpel maar wel tijd rovende.
Deeg mengen en d.m.v een vliesje trekken kijken of de gluten al waren gevormd.
Deeg laten rijzen tot het in volume was verdubbeld. Heb ik gedaan door het met kom in de kamado te zetten, die was lekker warm.
Deeg plat slaan, en oprollen om het een tweede keer +- 45min te laten rijzen.
Ondertussen de Q aan gezet tot +-220 graden, 20 minuten van te voren de DO er mee in om deze mee op te warmen
Deeg in de DO gedaan en 30 minuten gebakken met deksel, daarna nog 20 minuten zonder deksel voor een mooi kleurtje.
Was erg goed gelukt en was erg lekker maar proefde niet echt dat het van de Q kwam. Volgende keer zonder de DO.
Was relatief simpel maar wel tijd rovende.
Deeg mengen en d.m.v een vliesje trekken kijken of de gluten al waren gevormd.
Deeg laten rijzen tot het in volume was verdubbeld. Heb ik gedaan door het met kom in de kamado te zetten, die was lekker warm.
Deeg plat slaan, en oprollen om het een tweede keer +- 45min te laten rijzen.
Ondertussen de Q aan gezet tot +-220 graden, 20 minuten van te voren de DO er mee in om deze mee op te warmen
Deeg in de DO gedaan en 30 minuten gebakken met deksel, daarna nog 20 minuten zonder deksel voor een mooi kleurtje.
Was erg goed gelukt en was erg lekker maar proefde niet echt dat het van de Q kwam. Volgende keer zonder de DO.