BasBQ
Beef en Steak

brisket

 

petero

Vuurmaker
Berichten
68
ga er morgen maar eens een brisket op uds doen, is de eerste keer dat ik dit maak .
de puntborst stuk heb ik geinjecteerd met runderboulion.
en daar na de rub uit het grote boek big bob gibson.
als de brisket een kern temp van 70 graden heeft ga ik hem er afhalen en in folie wikkelen en dan door garen naar een temp van
90 graden en dan een uurtje laten rusten en dan maar eens kijken hoe hij is geworden.
zal er wel een verslag van maken .

P7130172.jpg
 
Ben benieuwd! Waar heb je je brisket vandaan?
 
bij mij slager om de hoek.
had daar laast ook eens een staart stuk weg en was goed bevallen.
nu maar eens kijken doe dit bevalt.

vrg peter
 
Succes er mee, mooie uitdaging denk ik


Sent from my BlackBerry 9700 using Tapatalk
 
gisteren er op gegaan om 7:30 en rond een uur of 11:30 de temp van 70 graden berijkt en toen in de folie .
en er weer op tot brisket temp van 90 graden had berijkt om 13:30.
toen een uur laten rusten en toen ging de brisket in de koel box omdat ik mijn maat te eten kreeg.
en het wel wat te vroeg was op hem aan te snijden.
maar toen ik hem aansneed en hem serveerde was ie heerlijk ,niet te droog ,en de smaak bleef lekker in de mond hangen.

P7140188.jpg

P7140190.jpg

P7140191.jpg

P7140192.jpg

P7140193.jpg


en vandaag maak ik van de restjes nog burn ends
 
Ziet er lekker uit hoor


 
Gefeliciteerd met je koei! Blijft een lastig stukje vlees.
 
Terug
Bovenaan Onderaan