BasBQ
Beef en Steak

Brisket

Hij heeft erop gelegen van 6:10 tot 19:00, de laatste anderhalf uur in folie. Daarna een half uur gerust. De temp was tussen de 110 en 125, een paar minuten een uitschieter naar 140 na het bijvullen.
Hou er wel rekening mee dat iedere brisket anders is, ik heb nu 3 briskets van 3 kg gemaakt en de tijd verschilt toch. Het sap dat eruitlekt tijdens het rusten is vloeibaar goud, lekker over je broodje gieten.
 
Oh ja, mochten er nou stukken te droog of taai zijn, dan kan je die altijd fijnsnijden en door soep gooien, erg lekker.
 
RdB zei:
Hij heeft erop gelegen van 6:10 tot 19:00, de laatste anderhalf uur in folie. Daarna een half uur gerust. De temp was tussen de 110 en 125, een paar minuten een uitschieter naar 140 na het bijvullen.
Hou er wel rekening mee dat iedere brisket anders is, ik heb nu 3 briskets van 3 kg gemaakt en de tijd verschilt toch. Het sap dat eruitlekt tijdens het rusten is vloeibaar goud, lekker over je broodje gieten.


Top! Dank voor je toelichting!
 
Ceriel zei:
RdB zei:
Oh ja, mochten er nou stukken te droog of taai zijn, dan kan je die altijd fijnsnijden en door soep gooien, erg lekker.
Of in kroketten, bitterballen, ragout, baked beans,....

Dus vooral NIET weggooien, 't was toch al duur genoeg. :D
Je kan er nog zoooveel mee doen.
 
Terug
Bovenaan Onderaan