BasBQ
Beef en Steak

Brisket

 
 
 

RdB

Kooltjesharker
Berichten
132
Zo, tijd voor mijn derde brisket.  Vroeg zeg, na het bokbierfestival gisteren pfff.
Drie kg, Aalvink, met ongeveer de beef rub van Aalthuizen.
Hij ligt er al een kwartiertje op inmiddels, met wat hickory, straks stap ik over op kersenhout.

20171013_202701.jpg
 
Veel plezier en succes vandaag met de brisket. ;)
 
Veel plezier!
 
Is dat wel een brisket? Ziet er redelijk massief uit.
53ea3c833f2e6c226c53d88b53943628.jpg


Sent from my SM-N950F using Tapatalk

 
Ik heb het gevoel dat het een een doorgesneden brisket met zowel point als flat is. Je ziet de spieren duidelijk zitten.

Ik heb er ook maar wat kip bij gegooid, altijd handig om te hebben

20171014_125957.jpg
 
OK, zie net dat steentjes op de muur mosaic zijn. Optische illusie.

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

 
Het gaat de goede kant op! Dat wordt smullen straks!
 
Benieuwd. Hoe gaat ie?

Verstuurd vanaf mijn SM-G903F met Tapatalk

 
Langzamer dan verwacht, ligt er nu 11.5 uur op en pas 74 graden hehe. Ik heb hem net gecrutcht.

20171014_173039.jpg
 
Eraf gehaald bij 88 graden, daarna nog 40 min in een piepschuimen doos gelegd. Rook toch lekker, oei. Fijne bark ook!
Broodje + vlees + vleessap + zelfgemaakte bourbonsaus = iedereen stil.

20171014_195800.jpg


20171014_200032.jpg



20171014_202256.jpg


 
Ziet er prima uit, hoe smaakt het? ;)
 
Heerlijk, dit hoor je toch sowieso wel 1x per jaar te maken hehe, was alweer 2 jaar geleden.
 
Lekker lekker

Verstuurd vanaf mijn LG-K420 met Tapatalk

 
ziet er wel smakelijk uit maar briskets die ik heb gezien zijn allemaal wel wat platter, wel met point en flat. maar ach als smaak maar top was.
 
Wauw! Dat ziet er goed uit zeg!

Ik heb een paar vragen :)


1.) Hoe lang heb je er over gedaan?
2.) Bij welke temperatuur
3.) Begrijp ik het goed dat je geen aluminiumfolie hebt gebruikt?


Ik wil er van het weekend een gaan maken, en zoek naar wat verschillende mogelijkheden!
Alvast bedankt voor je reactie!
 
Cain zei:
Wauw! Dat ziet er goed uit zeg!

Ik heb een paar vragen :)


1.) Hoe lang heb je er over gedaan?
2.) Bij welke temperatuur
3.) Begrijp ik het goed dat je geen aluminiumfolie hebt gebruikt?


Ik wil er van het weekend een gaan maken, en zoek naar wat verschillende mogelijkheden!
Alvast bedankt voor je reactie!

Mijn eerste brisket beantwoord wat van je vragen.

http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=14661.msg242376#msg242376

Helaas zijn de foto's verwijderd door Photo bucket  en ik heb ze niet meer maar tussen de foto's kan je het verhaal nog wel lezen. :(

Ik heb er ? 11uur overgedaan.
Temperatuur tussen 110 en 120 gr. C.
Wel ingepakt.

En hij was heerlijk. :)
Veel geduld en succes van het weekend ;)

Excuus voor de foto's.
 
Hans zei:
Cain zei:
Wauw! Dat ziet er goed uit zeg!

Ik heb een paar vragen :)


1.) Hoe lang heb je er over gedaan?
2.) Bij welke temperatuur
3.) Begrijp ik het goed dat je geen aluminiumfolie hebt gebruikt?


Ik wil er van het weekend een gaan maken, en zoek naar wat verschillende mogelijkheden!
Alvast bedankt voor je reactie!

Mijn eerste brisket beantwoord wat van je vragen.

http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=14661.msg242376#msg242376

Helaas zijn de foto's verwijderd door Photo bucket  en ik heb ze niet meer maar tussen de foto's kan je het verhaal nog wel lezen. :(

Ik heb er ? 11uur overgedaan.
Temperatuur tussen 110 en 120 gr. C.
Wel ingepakt.

En hij was heerlijk. :)
Veel geduld en succes van het weekend ;)

Excuus voor de foto's.

@ Cain.

Toch nog gevonden in een ander album dus bij deze de foto's.

8k2QlNql.jpg


lBkCPPfl.jpg


tKxxYOfl.jpg


9YIJf0El.jpg


A4feiGol.jpg


RyXSQxyl.jpg


30oOVdOl.jpg


't is even wat werk maar als alles goed gaat is ie heerlijk  :)

Grts,  Hans
 
Terug
Bovenaan Onderaan