- Berichten
- 188
Al een lange tijd brandde een brikset in mijn vriezer. Door te weinig tijd of prioriteit kwam het er niet van, maar vandaag was dan eindelijk d-day; mijn eerste brisket.
Gisteravond begonnen om de brisket bij te trimmen en in te rubben met R?gah Gun Powder. Daarna folie eromheen en nachtje doorbrengen in de koelkast.
Vanochtend om 7:00 uur de brisket weer uit de koelkast gehaald om op kamertemperatuur te laten komen en in de tussentijd de BGE aangestoken.
Rond 7:45 uur kon het stuk vlees erop, indirect op 110?.
Na 5 uur bleef de kerntemperatuur steken op 68?, waardoor ik besloot om hem in te pakken in folie. Daarna steeg de kerntemperatuur keurig gestaag naar de 92?.
Ik heb de point van de flat gescheiden en hier mooie kubusjes van gemaakt voor de burnt ends. De flat weer ingepakt in folie en voor 3 uur laten rusten. Daarna aanvallen en wat bleek... een deceptie: smaak aan de pittige kant en het vlees was erg droog geworden.
Kan iemand mij vertellen wat ik niet goed heb gedaan. Baal echt een beetje! Naja, genoeg redenen om snel nog een keer een brisket te maken.
Ps: volgens mijn vrouw kan je dat groene onder het vlees ook eten en is blijkbaar niet alleen voor decoratie
Verstuurd vanaf mijn LG-H850 met Tapatalk
Gisteravond begonnen om de brisket bij te trimmen en in te rubben met R?gah Gun Powder. Daarna folie eromheen en nachtje doorbrengen in de koelkast.
Vanochtend om 7:00 uur de brisket weer uit de koelkast gehaald om op kamertemperatuur te laten komen en in de tussentijd de BGE aangestoken.
Rond 7:45 uur kon het stuk vlees erop, indirect op 110?.
Na 5 uur bleef de kerntemperatuur steken op 68?, waardoor ik besloot om hem in te pakken in folie. Daarna steeg de kerntemperatuur keurig gestaag naar de 92?.
Ik heb de point van de flat gescheiden en hier mooie kubusjes van gemaakt voor de burnt ends. De flat weer ingepakt in folie en voor 3 uur laten rusten. Daarna aanvallen en wat bleek... een deceptie: smaak aan de pittige kant en het vlees was erg droog geworden.
Kan iemand mij vertellen wat ik niet goed heb gedaan. Baal echt een beetje! Naja, genoeg redenen om snel nog een keer een brisket te maken.
Ps: volgens mijn vrouw kan je dat groene onder het vlees ook eten en is blijkbaar niet alleen voor decoratie







Verstuurd vanaf mijn LG-H850 met Tapatalk