BasBQ
Beef en Steak

Brisket

 
 
 
 

barts

Stoker
Berichten
253
Deze stond al lang op me todo (ook voor de koe ;)) maar was er toch best zenuwachtig voor. Achteraf helemaal niet nodig of was het beginnersgeluk?

07:30 dome temp 110 dus brisket erop. Heb de ProQ excel gebruikt en wat verschillende soorten rookhout.
a384da830835e2635345bae92d76814d.jpg


9:00  brisket was 59C en dacht dit gaat veel te hard.  Begon te twijfelen aan me thermometer.

10:00 70C
10:30 69C
11:00 65C
11:30 64C
12:00 66C heb hiet besloten hem in te pakken. Wilde graag rond 5uur eten en dacht het hierbij wel te halen.
329605dd13669cf9ddae34cc7dec4b29.jpg


13:00 73C
13:45 80C
14:30 87C
15:10 91C uit de folie en opnieuw inpakken. Aluminiumfolie en een handdoek
5f26de8db03123deddc2dcef1b321d8a.jpg


17:00 weer uit de folie
c3f9abf58f65827e4cd866ba808edf93.jpg


En aansnijden
5ae1df7400fc8a6b27ccfa0e5934d30a.jpg


Stond te kijken van de mooie rookring. Had al gelezen dat dit vaak tegenvalt bij brisket. Smaak en tenderness was (mijn inziens) super. Hoop hem in deze vorm constant te houden. Ben erg benieuwd wat deze doet op een wedstrijd
 
Topper ziet er erg goed uit, zal wel lekker geweest zijn.
 
Mooie run hoor. Mijn Brisket ligt ook al in de vriezer... Ik moet alleen nog ergens de moed vinden om het te doen maar als ik jou post zo lees moet dat lukken!
 
Lekker! Heb je hem nu uiteindelijk wel ingepakt?

Gefeliciteerd met je koe sticker
 
Zeg het niet snel maar hij was top! Sappig, mals en erg smaakvol.
 
Ziet er goed uit, gefeli met je koetje.
 
wauw!!!
ziet er geweldig uit. mooie rookring.

gefeliciteerd met je sticker
 
Ziet er geweldig uit , hiermee leg je de lat hoog
 
Ziet er goed uit! Gefeliciteerd met je mm000hhh en op naar de heilige 3!
 
😋😋das lekker hoor... Gefeliciteerd met je koetje👋
 
die ziet er prima uit, gefeliciteerd met je koei  :)
 
Dat ziet er super uit!
 
Terug
Bovenaan Onderaan