BasBQ
Beef en Steak

Brisket

 
 
 

p.buijsm

Stoker
Berichten
275
Hoi forumgenoten,

Na een tijdje niks meer gepost te hebben door verhuizing, werk etc etc maar weer eens een draadje starten.
Mis nog 1 stickertje of de holy 3 en dat was de brisket koe. Vrijdag naar Eric van home made en daar een mooie brisket van net geen 4kg gehaald.
Goede vetlaag hoefde weinig aan getrimd te worden.

0kvVR8r.jpg

iQcKMlG.jpg


Had nog wat huis gemaakte kalsfond in de vriezer liggen dus hier maar de brisket mee ge?njecteerd

6rmvyMl.jpg


Met de draad mee ge?njecteerd zoals bij de pitmasters uitgelegd is.

Nxc3PhB.jpg


Nu ligt hij weer in de koelkast en morgen nog rubben met PeZo en daarna rond een uur of 7 op de Primo.

Tot morgen!

Groet,
Pierre
 
Nou dit ga ik zeker volgen.
staat hier ook nog op de lijst maar ja daar staan nog zo veel dingen op.

veel plezier en dat hij smaken mag.
 
Altijd leuk om te zien hoe het bij een ander gaat. Ik ga "the making of" volgen. Succes!
 
Succes!
 
Goedemorgen op deze mooie maar frisse ochtend.

Eerst maar een kop koffie en daarna de brisket in de pezo gezet.

QJEF5YO.jpg


Alles voorbereid, spullen bij elkaar, niets vergeten ....check  ;) Primo aan het opwarmen

OTCcdPk.jpg


Snel alles in de Q, ging al lekker roken gelijk

AJiQm4V.jpg

Z6YozSL.jpg


Ahhh love the smell of oak in the morning

bTPwEJr.jpg


Zo nu even een kopje koffie en rustig wachten.

Tot later!

Pierre
 
Succes Pierre!!
 
dat ziet er allemaal prima uit Pierre, succes vandaag
 
Goedemorgen allemaal.
Leuk draadje. Ga ik zeker volgen. Ben benieuwd. (Moet hem ook nog doen  ;) )
Veel succes Pierre.
Aan je voorbereiding ligt het iig niet.

Ps
Welk recept volg je?
 
Even een korte update na een klein schoonheids slaapje. De temp liep hard op na ongeveer 2 uur op dik 66 nu zit de brisket op 70 na 3 1/2 uur dus lijkt de stall ingang gezet. Heb besloten hem niet in te pakken en zal zo voor het eerst een keer kijken hoe hij erbij ligt.

Pierre
 
net even voor de eerste keer gekeken. Denk dat het wel ok gaat. Weet alleen niet of ik iets aan het vocht aan de bovenkant moet doen. Ga hem niet inpakken.

aiFvQrC.jpg
 
hij gaat lekker, vocht lekker laten zitten
 
Update:

Het eind komt in zicht, na 11:30 uur is de 91 bereikt.

rrmtPZk.jpg


Bark is mooi geworden en nu strak ingepakt in de folie en 2 lagen handdoek rusten zodat er om een uur of 19:00 geproefd kan worden.

mcjgmm3.jpg


Tot zo maar weer!

Pierre
 
Ziet er lekker uit hoor!
Net klaar met eten, maar kom maar door hoor :D
 
Terug
Bovenaan Onderaan