Beef en Steak

Brisket voor het eerst

 
 

DeGoudenSnor

Vuurmaker
Berichten
58
Bij bestellen van vlees bij meat for more mocht ik nog net wat meer hebben voor gratis verzending (zuunige zeeuw) dus toen kwam ik 1 kilo brisket tegen en dacht ga dat is proberen

Vrijdags de brisket geinjecteerd met een zelf gemaakt mengseltje

boter in een panetje tot dat het goud bruin is, vervolgens scheutje jagermeister en maggi er bij, daarna nog een klein beetje water en een lepeltje appelstroop, even laten koken en aflaten koelen

brisket geinjecteerd en gerubd met zout en peper en een nacht in de koelkast gelegd

Zaterdag ochtend vroeg de wekker want we mochten aan de jekker
Maar eerst de bbq aangestoken
Temperatuur 110 graden blokje rookhout appel toegevoegd en het stuk vlees op de bbq
Na 4 a 4:30 uur en bij een kerntemperatuur van 75 graden het vlees ingepakt en vervolgens nog ongeveer 4 op de bbq laten liggen, kerntemperatuur was 96 graden bij het eruit halen van het vlees en een half uur onder een theedoek laten rusten
Vervolgens aangesneden bij wat frieten en rauwkost
ze waren tevreden thuis en dat ist belangerijkst

HIerbij de fotos
20251106_210233.jpg
20251106_210221.jpg
20251107_180429.jpg
20251108_082338.jpg
20251108_085144.jpg
20251108_134903.jpg
20251108_135001.jpg
20251108_183606.jpg
20251108_183613.jpg
20251108_183620.jpg
 
Lekker hoor!

Proefde je iets terug van de jagermeister?
Interessante injectie.
 
Terug
Bovenaan Onderaan