- Berichten
- 58
Bij bestellen van vlees bij meat for more mocht ik nog net wat meer hebben voor gratis verzending (zuunige zeeuw) dus toen kwam ik 1 kilo brisket tegen en dacht ga dat is proberen
Vrijdags de brisket geinjecteerd met een zelf gemaakt mengseltje
boter in een panetje tot dat het goud bruin is, vervolgens scheutje jagermeister en maggi er bij, daarna nog een klein beetje water en een lepeltje appelstroop, even laten koken en aflaten koelen
brisket geinjecteerd en gerubd met zout en peper en een nacht in de koelkast gelegd
Zaterdag ochtend vroeg de wekker want we mochten aan de jekker
Maar eerst de bbq aangestoken
Temperatuur 110 graden blokje rookhout appel toegevoegd en het stuk vlees op de bbq
Na 4 a 4:30 uur en bij een kerntemperatuur van 75 graden het vlees ingepakt en vervolgens nog ongeveer 4 op de bbq laten liggen, kerntemperatuur was 96 graden bij het eruit halen van het vlees en een half uur onder een theedoek laten rusten
Vervolgens aangesneden bij wat frieten en rauwkost
ze waren tevreden thuis en dat ist belangerijkst
HIerbij de fotos
Vrijdags de brisket geinjecteerd met een zelf gemaakt mengseltje
boter in een panetje tot dat het goud bruin is, vervolgens scheutje jagermeister en maggi er bij, daarna nog een klein beetje water en een lepeltje appelstroop, even laten koken en aflaten koelen
brisket geinjecteerd en gerubd met zout en peper en een nacht in de koelkast gelegd
Zaterdag ochtend vroeg de wekker want we mochten aan de jekker
Maar eerst de bbq aangestoken
Temperatuur 110 graden blokje rookhout appel toegevoegd en het stuk vlees op de bbq
Na 4 a 4:30 uur en bij een kerntemperatuur van 75 graden het vlees ingepakt en vervolgens nog ongeveer 4 op de bbq laten liggen, kerntemperatuur was 96 graden bij het eruit halen van het vlees en een half uur onder een theedoek laten rusten
Vervolgens aangesneden bij wat frieten en rauwkost
ze waren tevreden thuis en dat ist belangerijkst
HIerbij de fotos