BasBQ
Beef en Steak

Brisket voor een stickertje

 
 

Cain

Vuurmaker
Berichten
87
Goedemorgen,


Ik ben inmiddels al ruim een uur of vier wakker.
Vanmorgen om 5 uur ging de wekker, en ging het dan toch echt gebeuren: Brisket bereiden.
Vorige week deed ik voor de eerste keer een Pulled Pork ook voor een stickertje (topic hier), en ik heb de smaak te pakken.


Hier de brisket zoals ik 'm kreeg van de slager.
Het was een mooi stuk van 3,5 kilo. Zoals je hier kunt zien op de foto.
brisket1.JPG



Gisterenavond al een beetje voorbereiding gedaan door de brisket in te spuiten met runderfond.
brisket2.JPG



Vanmorgen dus vroeg eruit, de Primo aangestoken en de brisket gerubt
brisket3.JPG



En om 6:00 kon hij op de BBQ.
brisket4.JPG



Inmiddels dus ruim 3 uur onderweg en hebben we de 55 graden zojuist aangetikt.
De Primo blijft prachtig constant rond de 105 a 110 graden, dus daar ben ik erg blij mee!
Ik ga proberen om vandaag jullie bij te praten gedurende de dag en de vorderingen.
Lukt dat niet dan komt dat absoluut een van de aankomende dagen :)
 
Leuk! En succes.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Een goed begin is het halve werk. ;)
Lekker vroeg op vanmorgen  :D
Waarom heb je hem gisteravond ook niet gelijk in de rub gezet en in folie ingepakt zodat de rub lekker kon intrekken?
Succes vandaag, hopelijk werkt het weer een beetje mee.
 
Hans zei:
Een goed begin is het halve werk. ;)
Lekker vroeg op vanmorgen  :D
Waarom heb je hem gisteravond ook niet gelijk in de rub gezet en in folie ingepakt zodat de rub lekker kon intrekken?
Succes vandaag, hopelijk werkt het weer een beetje mee.


Heb ik over nagedacht, maar gezien de zoutigheid van de rub ben ik bang dat die (te veel) vocht onttrekt aan de brisket.
 
Veel plezier. Ben benieuwd naar het eindresultaat. Geniet er van!

Verstuurd vanaf mijn LG-H850 met Tapatalk

 
Veel plezier!
 
Cain zei:
Hans zei:
Een goed begin is het halve werk. ;)
Lekker vroeg op vanmorgen  :D
Waarom heb je hem gisteravond ook niet gelijk in de rub gezet en in folie ingepakt zodat de rub lekker kon intrekken?
Succes vandaag, hopelijk werkt het weer een beetje mee.


Heb ik over nagedacht, maar gezien de zoutigheid van de rub ben ik bang dat die (te veel) vocht onttrekt aan de brisket.

Zit wat in, zout onttrekt wel vocht aan het vlees.
Hoeveel had je ingespoten?
 
Succses en veel plezier  :)
 
Cain zei:
Hans zei:
*knip knip*

Zit wat in, zout onttrekt wel vocht aan het vlees.
Hoeveel had je ingespoten?


Hoi Hans,


Ik had net geen 200 milliliter ingespoten.

Ik probeer er net als bij een P.P. van ? 3 a 3? kg er zo'n 250 ml in te krijgen als dat makkelijk gaat ietsjes meer.
Is ie al bijna klaar?

Eet smakelijk straks.  :)
 
Goed bezig geweest. Blijft een moeilijk stukje vlees, maar wel erg lekker.
Ook heerlijk in blokjes door de nasi  :)
 
En bij dezen nog de foto dat hij in het folie ligt en een foto van het eindresultaat.
Na een nachtje er over slapen ben ik er over uit: ik ben tevreden over het eindresultaat :)


Hier ligt hij dus in het folie. Het viel mij trouwens hartstikke mee hoe snel hij, ondanks de folie, toch doorging naar de 91 graden.
Dat was op zich wel fijn, want nu konden we ook gewoon lekker op tijd eten.
brisket5.JPG





En op deze foto kan je goed zien dat hij wat droog is.
Hartstikke mals, en ik kon 'm gewoon wat uit elkaar trekken en dat het weer netjes terug veerde.
Tevens hebben we dat wat over gebleven is "gepulled" om er kroketten van te maken. Dat ging gewoon met de hand en zonder moeite.
Een ander deel van wat over is gebleven wil ik een keer burnt ends van gaan maken.
brisket6.JPG



Al met al was een gave (maar lange) dag en kan ik ook deze van mijn lijstje strepen :)
 
Lekker hoor, gratz met je koetje!
 
Heerlijk! En mooi gedaan!
 
ziet er lekker uit, gefeliciteerd met je stickertje  :)
 
Terug
Bovenaan Onderaan